Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mașina de serviciu: 5 accesorii de care ai nevoie pentru mobilitatea afacerii tale

Mașina de serviciu: 5 accesorii de care ai nevoie pentru mobilitatea afacerii tale

Dacă ți-ai deschis o afacere care te poartă mult timp pe drumuri, atunci, în mod cert îți trebuie o mașină de serviciu pentru a te deplasa rapid oriunde este nevoie.

Mașina de serviciu: 5 accesorii de care ai nevoie pentru mobilitatea afacerii tale
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2022   •   14:51

Tipul mașinii depinde de specificul activității, pentru că nu poți să te duci la întâlniri importante cu o autoutilitară, la fel cum nu poți să cari marfă cu limuzina. Indiferent de tipul de autovehicul folosit, trebuie să ții cont că este vorba despre o mașină de serviciu, astfel că nu ai nevoie de o echipare full options, mai potrivită pentru mașina personală sau cea de familie.

Cu toate astea, există o serie de accesorii care nu trebuie să lipsească din dotarea unei mașini de serviciu, iar în cele ce urmează îți arătăm care sunt acestea.

Scaun cu suport lombar

Chiar dacă îți petreci multe ore în afara biroului, poziția la volan este oarecum similară celei din fața calculatorului. De aceea, ai nevoie și în acest caz de un scaun ergonomic, perfect pentru a-ți asigura o bună susținere la nivelul coloanei. Poziția șezând nu este cea mai sănătoasă, întrucât se exercită o presiune mai mare asupra coloanei vertebrale. Un scaun cu susținere lombară va prelua din presiunea exercitată asupra coloanei, astfel că nu vei avea dureri de spate după ce ai stat multe ore la volan.

Încărcător USB

Multe mașini sunt dotate cu unul sau mai multe sloturi USB, însă este vorba doar despre modelele mai noi, cu opțiuni suplimentare. Am spus mai devreme că pentru o mașină de serviciu nu merită să plătești mai mult pentru dotări de care nu ai neapărată nevoie, astfel că lipsa acestor sloturi USB poate fi suplinită cu un adaptor, mult mai ieftin. Ai nevoie de un astfel de accesoriu pentru a-ți încărca telefonul sau tableta în timp ce te deplasezi și poți face asta foarte simplu conectând adaptorul la priza mașinii.

Covorașe auto

Chiar dacă este vorba despre mașina de serviciu, aceasta trebuie menținută curată, atât din considerente estetice, dar și pentru a împiedica uzura prematură. Praful, noroiul și umezeala purtate pe tălpile pantofilor în interior pot afecta podeaua, favorizând apariția ruginei. Riscul este și mai mare dacă folosești mașina pentru a transporta frecvent mărfuri sau persoane, însă poate fi ușor combătut cu ajutorul unor simple preșulețe din cauciuc. Covorașele auto tip tăviță de la PTC Auto sunt soluția perfectă pentru a menține curățenia în interiorul mașinii și a evita deteriorarea podelei.

Instalație de climatizare

Aerul condiționat nu mai este de mult considerat o dotare de lux în cazul mașinilor, dovedindu-se indispensabil în perioada verii. Când parcurgi zilnic sute de kilometri, este evident că ai nevoie de o instalație de climatizare care să-ți asigure confortul termic, atât în sezonul cald cât și în zilele geroase. De aceea, atunci când îți alegi modelul preferat de mașină de serviciu, trebuie să te asiguri că acesta are în dotare o astfel de instalație.

Cabluri pentru baterie

O mașină de serviciu parcurge mult mai mulți kilometri decât una de familie sau de oraș așa că și piesele se uzează mai repede. Este și cazul acumulatorului, care te „lasă” mai repede decât cel al mașinii personale. Oricând poți avea surpriza ca mașina să nu mai pornească, situație în care ar fi indicat să ai în portbagaj un set de cabluri de încărcare. Sunt ieftine și se găsesc la orice magazin auto sau benzinărie, așa că nu ai niciun motiv să amâni achiziționarea lor.

Acestea sunt accesoriile care nu trebuie să lipsească din dotarea mașinii de serviciu, la care am putea adăuga și rafturile speciale pentru scule sau marfă, în cazul autoutilitarelor.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close