Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Performanță maxima pe șosea și în afara acesteia pentru mașina ta

Performanță maxima pe șosea și în afara acesteia pentru mașina ta

Există numeroase motive pentru care o persoană se decide să-și cumpere o mașină.

Performanță maxima pe șosea și în afara acesteia pentru mașina ta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   18:20

Pentru cei mai mulți, aceasta este o necesitate, fiind astfel esențial să aibă la dispoziție un mijloc de transport fiabil, în mod constant însă există și cei pentru care aceasta servește și ca un scop de a se simți bine, de a ieși în evidență și de a experimenta noi lucruri. 

În acest sens, pentru diversele sarcini existente au fost adaptate de-a lungul anilor și diverse modele de mașini și mijloace de transport, precum cele de oraș, sedan, sau cele de teren, SUV-uri, precum și multe altele.

Un aspect important în buna funcționare a acestora, un nivel cât mai ridicat de siguranță și mai ales, performanțe cât mai înalte, este reprezentat de anvelopele alese. Echiparea unui model potrivit mașinii pe care o deținem ne va ajuta foarte mult, chiar dacă nu ne-am da seama de asta de la bun început. Este totuși important să alegem și un brand de o calitate mai bună astfel încât să avem parte de rezultate și mai bune, în orice privință. Iar pentru a face cele mai bune alegeri, este indicat să apelam la cei ce dețin experiența necesară în acest sens.

Numeroase modele de anvelope vara pot fi găsite la o calitate bună dar și cu prețuri accesibile în magazinele profesionale ce se ocupă cu comercializarea de piese și echipamente auto. Criteriile după care acestea pot fi alese sunt destul de detaliate, de la lățime și înălțime până la diametru și sezonul pentru care se doresc acestea, printre multe alte detalii tehnice. Fără îndoială că modelele diferă de exemplu de la o mașină de mici dimensiuni, pentru oraș până la o mașină 4x4, de teren, cu care putem merge pe drumuri neasfaltate și pline de obstacole. Desigur, în ambele cazuri este bine să avem un contact cât mai bun cu solul, astfel încât mașina să poată porni, accelera și urca ușor pante sau trece peste obstacole.

Toți cei ce-și cumpără mașini de teren se așteapă să aibă rezultate cât mai bune cu acestea în mediile off-road însă trebuie să aleagă cu grijă piesele de schimb și alte echipamente pentru acestea astfel încât performanțele dorite să fie atinse iar mașina să funcționeze în parametri normali. Deși în cazul unor persoane, durata de viață nu contează atât de mult, mașinile fiind schimbate dupa câțiva ani, de regulă cand perioada de garanție se încheie, este important ca în acei câțiva ani, mașina să funcționeze la capacitate maximă și astfel, alegerea celor mai bune anvelope de vară dar și de iarna, este importantă.

Datorită compoziției lor, este normal ca pe temperaturi mari, cauciucul să devină mai moale și mai maleabil și astfel este oferită și o aderență mai bună la șosea. Pentru aceste anvelope, este nevoie de blocuri de rulare de dimensiuni mai mari astfel încât suprafața de contact cu șoseaua să fie cât mai mare. Acest lucru este valabil și în cazurile mașinilor off-road și astfel a anvelopelor pentru off-road.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close