Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Coinzix, platforma românească pentru tranzacţiile cu cryptomonede | Cel mai norocos investitor poate câştiga o maşină electrică de lux

Coinzix, platforma românească pentru tranzacţiile cu cryptomonede | Cel mai norocos investitor poate câştiga o maşină electrică de lux

Un crypto exchange românesc, dedicat atât investitorilor români, cât şi traderilor din piaţa criptomonedelor, a lansat prima monedă virtuală. Compania şi-a planificat ca următoarele 12 luni să devină principala piaţă de tranzacţii cu criptomonede din ţara noastră şi să aibă investiţii de aproximativ 10 milioane de dolari.

Coinzix, platforma românească pentru tranzacţiile cu cryptomonede | Cel mai norocos investitor poate câştiga o maşină electrică de lux
Sursa foto: Facebook | COINZIX
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2022   •   12:30

Conferința de lansare a reunit peste 1.000 de participanți. Organizatorii au anunţat că cei mai norocoși investitori au şansa să câştige o mașină electrică de lux.

De la înfiinţare, în 2021, Coinzix a investit deja peste 1 milion de dolari pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a tranzacţiona uşor şi eficient din punct de vedere al costurilor peste 60 de criptomonede, prin aplicaţii desktop, mobil şi printr-o reţea de opt ATM-uri.

Platforma permite achiziţia de criptomonede prin toate instrumentele de plată: cash, card şi transfer bancar. La mijlocul acestui an, crypto exchange-ul românesc a reușit să atragă o investiție de 300.000 de dolari de la fondul de investiții în criptomonede din Europa de Est. 

"Este o monedă utilitară a platformei noastre. Toţi deținătorii de monedă vor avea foarte multe beneficii în interiorul platformei, cum ar fi reducerea la comisioane, participarea la lansări de proiecte noi, reduceri la ATM-uri şi asa mai departe. Momentan, în România nu avem competiție. Suntem singura platformă unde veți găsi mai multe servicii, dar şi o reţea de ATM-uri crypto, amplasate în diferite oraşe ale ţării. Moneda este bazată pe un sistem deflationar, adică pe măsură ce 
vom înainta în timp şi platforma va fi tot mai folosită, supply-ul monedei va fi redus tot mai mult, ceea ce sperăm noi, să reducă la o apreciere a preţului în viitor", spune Ovidiu Chirodea, investitor de cryptomonede.

Ecosistemul creat cuprinde un exchange centralizat, o rețea de Crypto ATM-uri în sistem de franciză, precum și un launchpad ce își propune ca în termen de 3 ani de zile să devină principalul jucător în materie de crypto exchange, atât în România, cât și în Europa de Est.

Compania vizează, de asemenea, extinderea reţelei de bancomate şi peste graniţe, în ţări precum Italia şi Spania. 

Mediana tranzacţiilor efectuate de clienţii Coinzix este între 700 de dolari şi 1.000 de dolari.

Toţi cei care vor cumpăra această moneda virtuală de minim 100$ se vor înscrie automat într-o tombolă care oferă drept premiu un autoturism în valoare de aproape 50.000 de euro.

×
Subiecte în articol: cryptomonede platformã Coinzix
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close