Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Prețul corect al unui cămin de batrani din București

Prețul corect al unui cămin de batrani din București

Atunci când ne gândim la ideea de a plasa un bătrân din familia noastră într-un cămin de bătrâni, sunt mulți factori de care trebuie să ținem cont în acest sens.

Prețul corect al unui cămin de batrani din București
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2021   •   15:55

 Ne dorim pentru el un loc care să-i ofere acestuia îngrijirile medicale de care are nevoie, cât și accesul la un mediu social prielnic și la activități zilnice care să-i mențină o stare bună de sănătate.

Cu toate acestea, ne este destul de greu să ne dăm seama cam care ar fi un preț corect pentru un cămin de bătrâni din București. Tocmai de aceea, în rândurile care urmează, am analizat câteva aspecte în funcție de care se stabilește prețul corect al acomodării unui bătrân într-un azil.

Într-un cămin de bătrâni respectabil, ar trebui ca fiecare bătrân să aibă parte de un tratament individual, personalizat în funcție de afecțiunea de care suferă și de nevoile implicite pe care le are în corelație cu aceasta.  Tocmai de aceea, un preț corect va fi decis în urma unei evaluări socio-medicale detaliate, cât și după discuția cu aparținătorii seniorului, în funcție de ce pachet de cerințe și condiții și plan personal de rezidență vor fi solicitate.

Pe de altă parte, în preț vor fi incluse toate serviciile de care seniorul va beneficia în incinta căminului de bătrâni. Aici ne referim la meniul alimentar personalizat, la supravegherea, consultațiile, îngrijirile și investigațiile medicale specializate de care acesta are nevoie, cât și la activitățile fizice, de recuperare și de socializare la care acesta va avea acces. Practic, pe lângă acestea se adaugă toate celelalte lucruri mărunte dar deosebit de importante, care vor autenticiza aceasta experiență: afecțiunea, răbdarea și blândețea cu care sunt tratați, profesionalismul personalului cu experiență notabilă, activitățile revigorante care vor contribui la o stare de sănătate mai bună, cât și siguranța și atenția care li se inspiră acestora.

Punandu-se accent pe calitatea vieții, este important ca în stabilirea prețului să se țină cont și de standardul dotărilor pe care acesta le deține, așa încât seniorii să se bucure de toate condițiile necesare pentru un trai confortabil și lipsit de griji. Pe lângă camere mobilate corespunzător, sală de mese și săli specifice de recuperare, ar fi ideal ca un cămin de bătrâni să aibă și o curte spațioasă, care să încarce seniorii de energie pozitivă, o bibliotecă bogată, o sală de activități și una de evenimente.

Prin urmare, nu exista un preț fix care poate fi comunicat informativ familiei bătrânului. Tarifele se stabilesc atât din punct de vedere al diagnosticului dat, al nevoilor pe care seniorul le are și pot fi îndeplinite în centrul de bătrâni, dar și din punctul de vedere al condițiilor pentru care se optează, tipul de cameră și de servicii de care acesta va beneficia în acest loc.

La Senior Center, alături de toate aceste beneficii oferite seniorilor, conceptul de “acasă” este cel în jurul căruia a luat naștere ideea de centru de îngrijire și recuperare medicală în care viața să aibă în continuare sens. Așadar, prețul corect al acomodării într-un cămin de bătrâni trebuie să aibă în vedere acest aspect crucial și să construiască în jurul lui mediul propice în care seniorii să se simtă liniștiți, ocrotiți și fericiți, exact așa cum s-ar simți și acasă. Pentru că și tu ai investi oricât este necesar pentru ca acasă să îți ofere confortul, echilibrul și starea de bine de care ai nevoie, nu-i așa? Vino să vezi cum putem să oferim acest tip de experiență vârstnicului din familia ta!

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close