Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Purtarea ochelarilor poate reduce șansele de a contracta coronavirusul?

Purtarea ochelarilor poate reduce șansele de a contracta coronavirusul?

Cercetările recente au arătat că numărul pacienților internați de coronavirus, ce purtau ochelari de vedere, a fost mai mic. Concluzia cercetătorilor a fost că oamenii purtători de ochelari de vedere pot fi mai puțin vulnerabili la COVID-19.

Purtarea ochelarilor poate reduce șansele de a contracta coronavirusul?
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   12:04

Conform unui studiu din China, din provincia Hubei, purtarea ochelarilor este o modalitate de protecție a ochilor, pentru a preveni îmbolnăvirea de COVID-19.

Având în vedere faptul că s-a spus despre coronavirus că se poate răspândi prin ochi, prin mucoasa oculară, oamenii ar putea folosi ochelarii pentru a se proteja împotriva COVID-19. Oftalmologii recomandă instrucțiuni stricte de igienă, dezinfectare și protejare a ochilor. Acum, în timpul pandemiei, specialiști au realizat un ghid despre modul în care coronavirusul se poate răspândi prin ochi și cum poate afecta vederea.

Picăturile de coronavirus pot pătrunde în corp prin nas, gură și ochi. La anumite persoane pot să apară simptome specifice conjunctivitei – boală ce poate fi produsă și de bacterii. Aspectul de ochi roz, cauzat de bacterie sau de virus, este însoțit și de alte simptome (cum ar fi secreție la ochi, lipicioasă, senzație de disconfort), spun specialiștii în domeniul medical.

Studiile oftalmologice, ale clinicilor din întreaga lume, demonstrează că roșeața ochilor nu este observată în stadiu inițial la bolii, la persoanele infectate cu virusul COVID-19. Acest simptom apare în stadiul ulterior al bolii. Experții spun că ochii joacă un rol în răspândirea focarului de coronavirus. Ei recomandă oamenilor să nu-și atingă ochii, gura și nasul, să-și mențină igiena mâinilor. În opinia lor, membranele mucoase (cum este și cea oculară) sunt susceptibile de transmiterea virusului.

Pentru a vă proteja ochii de COVID-19 sunt recomandați ochelarii de vedere sau de soare. Lentilele acestora protejează ochii de picăturile respiratorii infectate, dar nu 100%.

Corpul uman reacționează diferit la virusuri, acest lucru depinde de sensibilitatea fiecărui individ și de starea lui de sănătate. Pentru a rămâne în siguranță din acest punct de vedere, oamenii ar trebui să respecte anumite reguli de protecție, deja cunoscute. A avea grijă de sănătate include desigur și îngrijirea ochilor. De exemplu, igiena mâinilor este esențială, mai ales atunci când din neatenție se duce mâna la ochi.

Pentru a evita să vă atingeți ochii, o soluție ar fi utilizarea ochelarilor. Aceștia pot înlocui și lentilele de contact, eliminând astfel complicațiile produse de acestea. Despre lentilele de contact s-a spus că nu sunt recomandate deoarece pot accentua tendința de a duce mâna la ochi mai des, ceea ce crește riscul de răspândire microbiană și apariție a iritațiilor.

Prin urmare, nu mai rămâne decât să vedeți ce ochelari de vedere se poartă în acest an și să alegeți o pereche care vă oferă cât mai multe avantaje.

Există mai multe tipuri de ochelari, cu durabilitate bună în timp și caracteristici superioare de funcționalitate. Utilizarea ochelarilor de protecție ar putea fi o decizie înțeleaptă, având în vedere faptul că ei ar acționa ca un strat protector.

Specialiștii recomandă și folosirea ochelarilor de calculator care protejează ochii de efectele adverse provocate de lumina albastră, emisă de ecranele dispozitivelor digitale (computer, laptop, tabletă, smartphone, televizor). În acest fel, se beneficiază de avantajele acestor ochelari special creați pentru calculator: protejarea ochilor de pericolele luminii albastre, scăderea riscului de deteriorare a vederii în timp.

Despre expunerea la lumina albastră, cercetătorii au precizat că poate cauza sindromul de vedere computerizat, care se manifestă prin simptome precum: vedere neclară sau încețoșată, durere de cap, senzație de ochi iritați, oboseală oculară, stări de tensiune oculară și iritabilitate, dureri de umeri , de cap și în zona gâtului și altele.

Cu ajutorul ochelarilor de PC, oamenii își protejează vederea, își reduc oboseala oculară și senzația de încordare digitală a ochilor – simptome ce apar și din cauza mișcării repetitive a ochilor, dar și datorită strălucirii luminii albastre. Oamenii pot avea orice stil de ochelari de calculator vor, chiar și cu lentile ce au un tratament special, respectiv cu o nuanță antireflex sau antiorbire.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close