Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Recuperare medicală post-Covid

Recuperare medicală post-Covid

Rezultatele benefice ale recuperării medicale post-Covid nu întârzie să apară la pacienţii care se adresează Centrului Medical Sanconfind. O stare generală de bine şi de relaxare, după terminarea programului de recuperare medicală, destinderea musculaturii, analize modificate în limite normale şi anticorpii dobândiţi sunt de regulă efectele tratamentului.

Recuperare medicală post-Covid
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2021   •   13:40

După o perioadă în care au stat acasă în izolare, mulţi au rămas cu sechele. Acestea se manifestă în respiraţie grea, dureri musculare, anxietate, scăderea mobilităţii articulare, creşterea în greutate, funcţia renală/ hepatică afectată. Pacienţii care se adresează Centrului Medical Sanconfind, pot beneficia de servicii medicale integrate, în conexiune cu procedurile de recuperare medicală pentru reintegrarea normală în societate.

Astfel, consultul iniţial de după infectarea cu virusul Sars-Cov2, poate fi în specialitatea pneumologie. De aici, pacientul poate fi trimis către investigaţii de computer tomograf pentru a vizualiza plămânii. Către laborator pentru testele de anticorpi şi analize specifice, sau către recuperare medicală, în baza de tratament.

In baza de recuperare medicală Sanconfind, pacientul se programează la consultul medicului de recuperare şi este directionat către un program de tratament pe minimum zece zile. Programul de tratament Sanconfind include proceduri medicale efectuate cu ajutorul terapeuţilor specializaţi. Acestea sunt: reeducare respiratorie, inhalaţii, masaj, în special pe zonele dureroase, hidrokinetoterapie- foarte importantă pentru multe afecţiuni.

La procedurile gândite pentru eliminarea sechelelor post-Covid, se mai pot adăuga şi alte consulturi, dacă au apărut complicaţii: ortopedie, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie.

De ce este atât de important ca pacientul post-Covid să facă hidrokinetoterapie: pentru că hidrokinetoterapia la Sanconfind înseamnă efecutarea unor exerciţii de gimnastică în apă sărată caldă. Efortul cardiovascular este mai mic, iar pacientul efectiv pluteşte pe apă, reuşind să execute exerciţiile mai uşor şi controlat.

Băile sărate sunt stimulente și tonice ale organismului, activează circulația, respirația și eliminările toxinelor din organism. Măresc pofta de mâncare, ajută digestia și întăresc sistemul nervos.

Apa sărată este una dintre procedurile care evidențiază Baza de Tratament SanConfind faţă de alte unități sanitare de profil. Se efectuează cu ajutorul uneia dintre cele mai sărate ape minerale din țară (filtrată, recirculată și păstrată la o temperatură de 31 – 33˚C), în variantele terapie individuală sau de grup, pentru copii sau adulți. Exercitiile sunt supravegheate de un profesor de cultură fizică medicală. El indică şi corectează postura pacientului. Totodata, respecta planul de tratament dat din cabinetul medical.

Mineralizarea apei sărate de la Sanconfind se apropie de Marea Moartă. Este de 321 g/l şi conţine Cl, Sulfaţi, Na, K, Ca, Mg, Fe ce se absorb prin piele în timp ce pacientul execută diferite exerciţii în apă. Aceste elemente ajung în sânge şi ajută la echilibrarea nivelurilor modificate.

Programul de recuperare medicală post-Covid se completeaza şi cu o evaluare psihologică. Psihologul Sanconfind discută cu pacientul aflat în stare anxioasă sau uşor depresivă, cu oboseală fără motiv, pentru a găsi împreună cu acesta cauzele principale ale problemelor de sănătate şi a propune o metodă eficientă de tratare.

Terapeuţii Sanconfind aplică tratamentele de recuperare medicală cu empatie şi grijă pentru pacient. Răspunsul celor care vin pentru recuperare medicală post-Covid este mereu de mulţumire şi recunoastere. Revin la Sanconfind pentru a continua procedurile cu scop de relaxare şi pentru că şi-au făcut prieteni în randul personalului medical.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close