Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Reparația acoperișului – Care sunt etapele

Reparația acoperișului – Care sunt etapele

Daca intenționezi să efectuezi lucrări de reparație la acoperișul casei sau iți dorești schimbarea integrală a acestuia cu unul mai modern și mai eficient din punct de vedere energetic, este necesar să ai în vedere mai multe detalii importante.

Reparația acoperișului – Care sunt etapele
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   13:26

Odată cu trecerea timpului, din cauza factorilor de mediu la care este expus constant, acoperișul poate suferi modificări estetice sau structurale mai mult sau mai puțin importante. Având în vedere rolul esențial pe care îl are un acoperiș, acela de a oferi siguranță și confort, astfel de modificări nu pot fi ignorate. În funcție de cât de grav este afectat acoperișul, atât casa, cât și cei care locuiesc în ea, se supun unor riscuri serioase.

Defecțiunile de la nivelul acoperișului reprezintă factorul decisiv în vederea stabilirii lucrărilor care vor fi efectuate. Poate fi vorba despre o simplă întreținere, despre reparații majore sau despre înlocuirea integrală a sistemului de învelitoare. Astfel, prima etapă constă în stabilirea nevoilor pe care le ai. Pentru a afla cu exactitate în ce categorie se încadrează acoperișul tău, îți recomandăm să soliciți o evaluare din partea unei echipe de profesioniști din domeniu, așa cum este RoofArt, producător de învelitori metalice.

Pentru a afla dacă acoperișul tău are nevoie de o renovare sau de înlocuire completă, poți apela cu încredere la serviciile RoofArt de consultanță și soluții tehnice pentru acoperișuri. Procesul este destul de simplu și se desfășoară astfel:

  • Contactezi echipa RoofArt și transmiți detaliile cu privire la starea acoperișului și ce iți dorești în legătură cu acesta

  • Dacă intră în discuție înlocuirea, vei fi pus în legătură cu un specialist sau un montator colaborator, care se deplasează la fața locului pentru analiză și măsurători

  • Vei primi din partea acestuia un deviz de lucrare

  • Prin urmare, reparația sau înlocuirea acoperișului vor fi efectuate prin intermediul echipelor de montaj partenere RoofArt.

Echipa RoofArt este formată din specialiști cu experiență, care dețin toate cunoștințele tehnice necesare pentru a oferi cele mai bune soluții, inclusiv în cazul acoperișurilor vechi cu arhitectură complexă, care necesită elemente speciale de tinichigerie.

Ce materiale alegi pentru reparația sau înlocuirea acoperișului?

A doua etapă constă în alegerea unor materiale de calitate pentru reparație sau pentru înlocuirea completă a unui acoperiș, după caz. Pentru durabilitate excelentă și garanție extinsă îți poți îndrepta atenția către țigla metalică din portofoliul RoofArt: Umbrella® sau Arctica®.

Modelele de țiglă metalică de la RoofArt răspund celor mai exigente așteptări, având o performanță tehnică unică pe piața de profil și un aspect impecabil. Putem aminti doar câteva dintre avantajele aduse de aceste soluții inovatoare pentru acoperiș:

  • Garanție extinsă de până la 50 de ani

  • Acoperiri pe bază de vopsele bio, prietenoase cu mediul

  • Proprietăți anticorozive garantate și menținerea îndelungată a culorii

  • Disponibilitatea în varianta cu prinderi ascunse

  • Mai multe tipuri de materie primă, din care poți alege în funcție de bugetul disponibil și de destinația acoperișului

  • Materiale cu durabilitate imbatabilă – oțel suedez SSAB testat în cele mai aprige condiții meteorologice

  • Suprapunere perfectă, datorită ambutisării, ce elimină riscul apariției infiltrațiilor și condensului

  • Avizul la care facem referire se numește Autorizație de construire/ desființare, iar în vederea eliberării sale vei avea nevoie, printre altele, inclusiv de un Certificat de urbanism.

  • În concluzie, principalele etape de care trebuie să ții cont dacă plănuiești o reparație a acoperișului sunt evaluarea sistemului de învelitoare și stabilirea complexității lucrărilor necesare, alegerea unor materiale de bună calitate, care să reziste timp îndelungat, și obținerea autorizației de reparație, dacă este cazul.

  • Contactează RoofArt și cere o ofertă de preț reparație acoperiș. Specialiștii cu experiență vastă în acest domeniu vor evalua detaliile proiectului tău și îți vor propune cea mai bună soluție din punct de vedere calitate-preț.

    Alături de modelele de țiglă metalică Umbrella® sau Arctica®, la RoofArt vei găsi și gama completă de accesorii necesare pentru reparații sau înlocuirea unui acoperiș, dar și sistemul pluvial Scandic® complet accesorizat. Aceste elemente sunt realizate din aceeași materie primă precum țigla metalică, ceea ce înseamnă îmbinări perfecte, care asigură funcționalitate maximă și aspect estetic desăvârșit.

    Ai nevoie de autorizație pentru a repara acoperișul?

    Ai avut parte de o evaluare făcută de profesioniști, ai ales materialele, iar echipa care se va ocupa de reparația sau înlocuirea acoperișului este pregătită să înceapă lucrările. Mai ai de parcurs o etapă înainte să demarezi proiectul: aceea de a te asigura că toate cerințele sunt îndeplinite din punct de vedere legal.

    În funcție de modificările care vor fi aduse sistemului de învelitoare vei avea sau nu nevoie de autorizație pentru reparație sau înlocuire acoperiș. Dacă discutăm despre înlocuire completă sau reparații majore, care implică modificări de formă și/ sau structură, obținerea autorizației este obligatorie prin lege.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close