Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Samsung Galaxy Z Fold - revoluționând lumea telefoanelor pliabile 

Samsung Galaxy Z Fold - revoluționând lumea telefoanelor pliabile 

Seria Samsung Galaxy Z Fold a revoluționat piața telefoanelor pliabile și a adus o nouă dimensiune în designul și funcționalitatea telefoanelor smart, deschizând calea pentru viitoare inovații în industrie

Samsung Galaxy Z Fold - revoluționând lumea telefoanelor pliabile 
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2024   •   15:37

Cum a fost primul model și cum arată ultima versiune a seriei? Care sunt caracteristicile dispozitivelor și cum îmbunătățesc acestea experiența generală a utilizatorilor? Răspunsul la aceste întrebări se află în materialul de mai jos! 

Introducere în lumea telefoanelor pliabile 

Anul 2019 a însemnat o nouă etapă în istoria telefoanelor mobile. Evoluția seriei Samsung Galaxy Z Fold este remarcabilă, fiecare model în parte denotă munca depusă de companie pentru a continua să își mențină poziția de lider pe piața de profil. 

Fiind unul dintre pionieri în producția de telefoane pliabile, Samsung a investit în cercetare și dezvoltare, pentru a crea dispozitive performante și durabile. Galaxy Z Fold a influențat și a modelat piața telefoanelor pliabile, stabilind un nou standard pentru aceste dispozitive. Telefoanele pliabile au potențialul de a schimba modul în care oamenii folosesc dispozitivele mobile în viitor, datorită flexibilității și funcționalității sporite. 

Detalii tehnice și caracteristici ale Samsung Galaxy Z Fold 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

2019 

Primul model Galaxy Fold de la Samsung, apărut în anul 2019, avea un ecran Infinity Flex de 7,3 inci, care a favorizat experiența generală a utilizatorilor. Practic, telefonul era asemănător unei tablete, cu mențiunea că putea fi pliat ca o carte, fără compromiterea funcționalității. Un ecran mai mare a deschis noi oportunități și a fost doar primul pas în transformarea modului de lucru, dar și în conceptul de entertainment. 

2020 

Galaxy Z Fold 2 a fost o versiune actualizată a Galaxy Fold. Ecranul principal de 7,6 inci, cu un design elegant, a eliminat linia din mijloc. Afișajul a fost extins la 6,2 inci, sporind semnificativ capacitatea de utilizare. Produsul a venit cu un modul Flex, cameră cu performanță net superioară modelului anterior, cu Încadrare Automată și Dual Preview pentru o fotografie perfectă. 

Galaxy Z Fold 2 a introdus modul de gestionare a mai multor sarcini pe telefon și conceptul de multitasking. Funcția App Pair a permis eliminarea setărilor repetitive, oferind posibilitatea de a salva combinații de aplicații frecvent utilizate și deschiderea lor ca un singur grup. 

2021 

Durabilitatea a fost cuvântul cheie pentru Galaxy Z Fold 3 5G. A fost primul smartphone care a oferit rezistență la apă IPX81. Ecranul principal de 7,6 inci a încorporat Armor Aluminum, cel mai puternic material utilizat până atunci în dispozitivele Galaxy și Corning® Gorilla® Glass Victus®. 

Tehnologia Under Display Camera (UDC) a însemnat videoclipuri, jocuri și alt conținut pe un ecran utilizat complet, fără întreruperi vizuale. Luminozitatea a sporit cu 29%, pentru un afișaj clar și în lumina puternică a soarelui.  

Galaxy Z Fold 3 5G a introdus suport pentru S Pen Fold Edition, un instrument care maximizează eficiența atunci când este utilizat pe un ecran pliabil. Tehnologia încorporată, Samsung Note, a adus oportunitatea luării notițelor în timpul unui curs online sau a unei conversații telefonice.  

2022 

Galaxy Z Fold 4 are greutate mai mică, comparativ cu predecesorul său. Ecranul cu display principal AMOLED 2X dinamic de 7,6 inci, a însemnat o îmbunătățire a spațiului de lucru și a vieții personale. Prin funcția Taskbar, utilizatorul adaugă aplicațiile preferate pentru acces facil. Cu alte cuvinte, poți face trecerea între diferite ecrane, alături de funcția Drag and Drop, pentru afișarea mai multor aplicații simultan. Funcția App Pair poate fi asociată cu Taskbar. Vorbim de împărțirea ecranului, ferestre pop-up, pentru a vizualiza mai multe aplicații pe un singur ecran. 

2023 

Samsung Galaxy Z Fold 5 combină puterea unui ecran mare cu un design deosebit. Cel mai subțire și mai ușor model de până acum, are o greutate de 253 de grame. Ecranul principal de 7,6 inci oferă o experiență de vizualizare extinsă și neîntreruptă, indiferent de modul de vizualizare, portret sau landscape.  

Snapdragon® 8 Gen 2, Platformă mobilă pentru Galaxy a îmbunătățit grafica și prin folosirea AI. Aceste lucruri oferă o experiență de joc extraordinară pe ecranul mare al smartphone-ului pentru pasionații de gaming. 

Acest model a dus funcțiile specifice la un alt nivel al multitasking-ului, permițând  transferul de conținut între mai multe aplicații cu ușurință. Deși nu are S Pen, se poate adăuga pentru creativitate, oricând și oriunde. Inovația a mers și în direcția legată de materia primă utilizată pentru realizarea noilor modele. Samsung Galaxy Z Fold 5 este din sticlă reciclată pre-consumator și aluminiu, precum și materiale plastice reciclate post-consum provenite din plase de pescuit aruncate, butoaie de apă și sticle PET. Chiar și ambalajul este realizat din material 100% reciclat.  

Samsung Galaxy Z Fold a adus pe piață o inovație tehnologică ce redefinește modul în care interacționăm cu dispozitivele mobile. Avantajele oferite se referă la portabilitatea crescută, deoarece telefonul poate fi pliat pentru a încăpea în buzunar, dar se poate și deschide pentru a oferi un ecran mare, similar cu cel al unei tablete. Acest lucru permite utilizatorilor să ruleze și să vizualizeze mai multe aplicații simultan, îmbunătățind productivitatea și eficiența. Experiența de vizionare a conținutului media este îmbunătățită, deoarece ecranul mare oferă o rezoluție mai bună și un unghi de vizionare mai larg. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close