Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Școala de vară: 9 obiecte de care copilul va avea nevoie

Școala de vară: 9 obiecte de care copilul va avea nevoie

Școala de vară este una dintre activitățile pe care cei mici le iubesc, deoarece îmbină utilul cu plăcutul, iar rezultatele sunt de-a dreptul grozave.

Școala de vară: 9 obiecte de care copilul va avea nevoie
Sursa foto: Piqsels
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:51

Oferită de școli, cluburi sau alte organizații care desfășoară activități în domeniul educației, școala de vară poate cuprinde unul sau mai multe cursuri cu diverse teme, și poate dura de una până la opt săptămâni. 

Activitățile sunt intense, iar un program complet oferă și masă sau timp pentru odihnă. În funcție de pasiunile copiilor sau preferințele părinților, școala de vară cuprinde activități formale sau informale, care pot completa materia studiată la școală, dar și activități sportive sau artistice. Cu ajutorul școlii de vară copiii socializează și își dezvoltă abilitățile motrice, de rezolvare a problemelor și își exersează creativitatea. 

Chiar dacă școala de vară este apreciată de toți copiii pentru că este foarte distractivă, unele activități vor necesita materiale didactice, rechizite sau altele specifice. Dacă organizatorii nu oferă o listă completă, te poți aștepta ca cel mic să aibă nevoie de cel puțin câteva caiete școlare sau echipament sportiv. Iată o listă destul de completă cu obiectele pe care trebuie să aveți disponibile: 

  1. Rechizite: aici sunt incluse caiete, foi albe, instrumente de scris și desenat, pentru decupat și lipit. 
  2. Echipament sportiv: Începând de la îmbrăcăminte și până la pantofii sport, echipamentul poate fi universal ori specific, în funcție de sportul pe care îl va practica. Dacă nu se menționează altceva, poți opta pentru pantaloni comozi, care permit mișcarea liberă și tricouri cu mânecă scurtă sau maiouri pentru exterior. În picioare, poți alege dintre sandale sport și teniși. Nu uita de șapcă sau pălărie, deoarece activități din aer liber pot deveni periculoase atunci când soarele este prea puternic. 
  3. Costum de baie și prosop. Dacă școala de vară include și accesul la piscină, atunci pe lîngă costum și prosop, poți adăuga un colac sau aripioare, dacă înotul nu este punctul lui forte. O minge gonflabilă va face ca totul să fie și mai distractiv. 
  4. Pelerină de ploaie și umbrelă. În zilele ploioase nu este obligatoriu ca activitățile să se desfășoare doar în interior. La fel de bine se pot organiza plimbari sau drumeții în natură, cu singura condiție ca îmbrăcămintea să fie adecvată. Adaugă și o pereche de cizme de cauciuc pe listă, iar echipamentul pentru ploaie va fi complet. 
  5. Instrumente pentru sport: rachete de tenis, mingi, coardă, patine cu rotile, skateboard sau palete de ping pong sunt doar câteva dintre instrumentele disponibile pentru o distracție de neuitat. 
  6. Jocuri de societate: includem aici cărțile de joc, rummy, jocurile de memorie sau de aventură. Orice activitate care se poate juca cu unul sau mai mulți coechipieri, este binevenită la școala de vară. 
  7. Aparat de fotografiat. Cu siguranță, copilul tău va trăi momente unice, de care va dori să își aducă aminte mult timp. Amintirile pot fi imortalizate în poze alături de prieteni, iar un aparat de fotografiat instant este cea mai bună alegere.
  8. Cort, sac de dormit și lanternă. Echipamentul special pentru drumeții nu trebuie utilizat neapărat doar într-o excursie la munte. În tabăra de vară se poate face camping chiar în curtea locației unde se desfășoară activitățile, indiferent dacă vă aflați în centrul orașului. O noapte petrecută la cort poate fi la fel de atractivă și atunci când te afli într-o tabără urbană. 
  9. Bicicletă. Nu în ultimul rând, plimbările cu bicicleta pot face parte din programul oferit de organizatorii școlii de vară. Călătoriile pe aleile parcului din apropiere pot reprezenta o activitate preferată de mulți copii, așa că poți adăuga și o bicicletă pe lista cu obiectele necesare pentru școala de vară. 

Motivația pentru participarea la o școală de vară vine în primul rând a de la prietenii care vor fi prezenți la rândul lor, dar și de la activitățile programate. Prezintă-i copilului tău toate beneficiile acestui program special, iar lunile de vară vor trece într-o clipă, datorită experienței minunate de care va avea parte. 

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close