Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Somnolență excesivă și oboseală în timpul zilei? Iată soluția

Somnolență excesivă și oboseală în timpul zilei? Iată soluția

Te simți somnoros în timpul zilei și ți-e greu să te concentrezi la ceva? Dacă da, este posibil să suferi de somnolență excesivă sau de oboseală în timpul zilei.

Somnolență excesivă și oboseală în timpul zilei? Iată soluția
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2023   •   16:11

Această afecțiune este din ce în ce mai frecventă și poate avea un impact negativ asupra muncii și a vieții tale de zi cu zi. Așadar, dacă te simți letargic și neproductiv, îți vom oferi o soluție care te va ajuta să te întorci la rutina ta normală.

Ce este somnolența excesivă și oboseala diurnă?

Somnolența excesivă și oboseala pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv somnul insuficient, stresul, deficiența de vitamina B12 și dependența de cofeină. Simptomele somnolenței excesive și ale oboselii diurne sunt similare, dar nu complet interschimbabile. Acestea includ, de obicei, senzația de somnolență în timpul zilei sau imposibilitatea de a se concentra asupra sarcinilor. Adesea, aceste simptome se accentuează pe măsură ce ziua avansează, făcând dificilă trecerea orelor fără a fi obosit.

Cum să scapi de somnolența excesivă și oboseală?

A dormi suficient este esențial pentru sănătatea și bunăstarea generală, dar mulți oameni se străduiesc să doarmă cele șapte-opt ore de somn recomandate în fiecare noapte. Acest număr poate părea descurajant, dar există câteva trucuri simple care te pot ajuta să te adaptezi la un program de somn mai regulat.

Asigură-te că dormitorul tău este întunecat și liniștit pe timp de noapte. Zgomotul ne trezește, iar prea mult zgomot te va împiedica să te simți confortabil și să adormi. Stabilește o rutină înainte de culcare. Organizează-ți ziua astfel încât fiecare seară să urmeze același tipar: fa o baie sau duș înainte de culcare pentru a te relaxa, citește înainte de a te culca și intră direct într-un somn liniștit, fără întreruperi.

Achiziționează o saltea ortopedică, confortabilă, pentru un somn neîntrerupt

Dacă te numeri printre milioanele de oameni care se chinuie să aibă un somn bun, ar putea fi momentul să iei în considerare achiziționarea unei saltele ortopedice. Saltelele ortopedice sunt special concepute pentru a-ți susține coloana vertebrală și a te ajuta să ai un somn odihnitor. Prin atenuarea durerii și a tensiunii la nivelul gâtului, umerilor și șoldurilor, o saltea ortopedica te poate ajuta să îți îmbunătățești calitatea generală a vieții. 

Există o serie de motive pentru care achiziționarea unei saltele ortopedice este o idee bună. În primul rând, dormitul pe o saltea ortopedica poate contribui la îmbunătățirea calității somnului în general. Totodată, poate reduce cantitatea de somnolență excesivă pe care o resimți în timpul zilei. De asemenea, saltelele ortopedice sunt special concepute pentru a susține și a restabili forma și alinierea naturală a coloanei vertebrale. O saltea ortopedica se adaptează de obicei mai bine la corpul tău decât saltelele tradiționale, ceea ce minimizează punctele de presiune și permite un somn mai profund. În ultimul rând, acestea tind să dureze mai mult decât alte tipuri de saltele - ceea ce le face o investiție inteligentă pe termen lung.

Încearcă aceste schimbări simple ale rutinei de somn și vezi diferența în modul în care te simți. Aceste schimbări îți pot îmbunătăți drastic starea de bine, dispoziția și nivelul de energie. În plus, o saltea ortopedică ajută la prevenirea disconfortului cauzat de un somn inconfortabil. Așadar, dacă suferi de orice fel de afecțiuni legate de calitatea slabă a somnului, optează pentru o saltea ortopedică.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Şapte oameni, reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în trafic de migranţi
x close