Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Îți dorești să treci peste timiditate? Iată cea mai mare greșeală care te împiedică

Îți dorești să treci peste timiditate? Iată cea mai mare greșeală care te împiedică

Mult mai multe femei decât ai putea crede se confruntă cu timiditatea în viața de zi cu zi. Deși de multe ori nu este o problemă care să împiedice demersul firesc al majorității activităților, uneori, timiditatea îți poate crea adevărate neplăceri, în special când vine vorba de interacțiunile cu un bărbat pe care îi simpatizezi sau chiar cu o altă femeie.

Îți dorești să treci peste timiditate? Iată cea mai mare greșeală care te împiedică
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2021   •   11:36

Bineînțeles, dacă nu te deranjează faptul că devii timidă în anumite situații, nu trebuie să încerci să scapi de ea. Cu toate acestea, multe femei și-ar dori să nu mai fie deloc timide, să reușească să se exprime așa cum își doresc, fără a avea parte de „piedici” puse de propria persoană. 

Care este PRINCIPALA greșeală pe care trebuie să o eviți dacă îți dorești să scapi de timiditate?

Cea mai mare greșeală pe care o comit femeile care își doresc să scape de timiditate e faptul că rămân blocate în zona lor de confort. Astfel, indiferent dacă este vorba de relațiile cu ceilalți oameni, de jobul pe care își doresc să îl aibă sau orice alte activități pe care ar vrea să le facă, timiditatea le stă în cale. 

Un bun exemplu în ceea ce privește dorința de a schimba jobul pentru a obține veniturile necesare stilului de viață dorit, e cu privire la angajările de la videochat, domeniu care, din păcate, încă este considerat de multe persoane unul tabu.

Studiourile renumite, precum KendraStudio.ro, au avut parte de un număr considerabil de modele care la început se confruntau cu timiditatea și au fost nevoite să iasă din zona lor de confort chiar și pentru programarea inițială a interviului.

Totuși, cu ajutorul sesiunilor de training și a experiențelor plăcute din studio, modelele au reușit să treacă peste timiditatea pe care au avut-o timp de mulți ani și acum se bucură de stilul de viață pe care l-au vrut mereu.

Zona de confort nu trebuie privită ca având „granițe” precis stabilite, care nu pot fi strămutate. Din contră, îți poți lărgi zona de confort începând să faci lucruri care se află în afara ei.

Bineînțeles, nu este nevoie să faci o schimbare radicală (în cazul în care nu ești pregătită), însă, micii pași pe care îi poți face zilnic, te vor ajuta să te simți mai în largul tău în numeroase situații, contribuind la extinderea zonei de confort (citește în acest articol cinci momente când puțin disconfort îți prinde bine).

Dacă îți dorești să îți schimbi jobul, primul pas pe care îl poți face e să începi să te documentezi despre domeniul în care ai dori să profesezi, să urmărești videoclipuri pe internet ale persoanelor care deja lucrează în domeniu sau, de ce nu, să vorbești chiar față în față cu aceste persoane.

În ceea ce privește relațiile cu alte persoane, sfatul de mai sus se aplică în continuare. Este necesar să ieși din zona de confort pentru a reuși să scapi de timiditate. Doar în acest mod vei observa că scenariile în care te vei face de râs sau în care cei din jur nu sunt interesați de lucrurile pe care le ai de spus, nu sunt adevărate. 

Începe chiar de azi să faci diverse lucruri care te vor provoca să ieși, puțin câte puțin, din zona ta de confort. Vei reuși, în scurt timp, să faci lucruri pe care înainte nu le credeai posibile din cauza timidității tale

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close