Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Titlul mondial la Formula 1 se decide pe 12 decembrie la Abu Dhabi

Titlul mondial la Formula 1 se decide pe 12 decembrie la Abu Dhabi

Ne aflăm la finalul unuia dintre cele mai palpitante sezoane de Formula 1 din istorie. Câștigătorul titlului va fi decis după ultima cursă, în Emiratele Arabe Unite, pe circuitul de la Abu Dhabi.

Titlul mondial la Formula 1 se decide pe 12 decembrie la Abu Dhabi
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2021   •   14:53

Înaintea Marelui Premiu programat pe 12 decembrie, de la 15:00 (ora României), Max Verstappen (24 de ani, Red Bull Racing) și Lewis Hamilton (36 de ani, Mercedes AMG) se află la egalitate la egalitate de puncte (369,5) în clasamentul piloților. Este a doua oară în istoria acestui sport când doi piloți se află la egalitate înaintea ultimei curse. În 1975, Emerson Fittipaldi (McLaren) l-a învins pe Clay Regazzoni (Ferrari) deși a terminat pe locul al patrulea. Monopostul lui Regazzoni a avut probleme tehnice.

Câștigătorul Grand Prix-ului găzduit de Yas Marina din Abu Dhabi va primi 25 de puncte, locul 2 – 18 puncte, locul 3 – 15 puncte, locul 4 – 12 puncte, locul 5 – 10 puncte, locul 6 – 8 puncte, locul 7 – 6 puncte, locul 8 – 4 puncte, locul 9 – 2 puncte, iar locul 10 – 1 punct. De asemenea, se mai acordă un punct pentru pilotul care realizează cel mai rapid tur de cursă, în cazul în care acesta termină în Top 10.

Max Verstappen este în avantaj

Așadar, există posibilitatea ca Verstappen și Hamilton să fie la egalitate de puncte și după ultima cursă. Dacă se va întâmpla așa, primul va fi campion, pentru că are nouă curse câștigate în acest sezon, în timp ce englezul a trecut primul linia de finiș de opt ori.

Verstappen a terminat după Hamilton în precedentul Mare Premiu din Emiratele Arabe Unite. „Atât eu, cât și Lewis, am venit aici ca să câștigăm și vom face totul pentru victorie. Desigur, în limita regulamentului. Cred că avem amândoi un sezon foarte bun, care se va încheia cu o cursă frumoasă”, a declarat pilotul lui Red Bull Racing, care a fost întrebat și dacă nu îi este teamă de un acroșaj: „Ca pilot, nu te gândești la lucrurile acestea. Te gândești doar pe ce loc treci linia de sosire”.

Ralph Schumacher este de părere că olandezul va câștiga războiul cu Hamilton. „Îmi place că Verstappen își asumă riscuri. Trebuie doar să aibă grijă și să nu depășească măsura. Ambii piloți merită să câștige titlul, dar parcă Max îmi place mai mult. Este genul de sportiv care învață foarte repede și merită să fie campion pentru prima dată în carieră”, a declarat Schumacher, pentru Sky Germania. Pe de altă parte, fanii lui Hamilton sunt de părere că Verstappen are mai multe șanse să câștige la loto Grecia kino decât în Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Circuitul avantajează monopostul mai rapid

Specialiștii în Formula 1 ai cotidianului Marca au remarcat faptul că modificările făcute în ultimul an circuitului de la Yas Marina îl pot avantaja pe Lewis Hamilton. Spaniolii s-au referit în special la eliminarea unei șicane care îi obliga pe piloți să încetinească mult, dând astfel un plus de rapiditate cursei. Așadar, mașina mai rapidă poate avea câștig de cauză, iar Mercedesul condus de Hamilton s-a dovedit foarte bun din acest punct de vedere în ultimele trei curse, după câteva modificări făcute la motor înaintea Marelui Premiu al Braziliei. Cei de la Red Bull au declarat, neoficial, că îi bănuiesc pe rivali de încălcarea regulamentului. Nu poate ieși nimeni în față cu o declarație oficială, pentru că nu există dovezi în acest sens.

În ceea ce privește concurența între constructori, Mercedes AMG este aproape să își treacă în palmares un nou titlu, având 587,5 puncte în prezent. Pe locul secund în clasament este Red Bull Racing, cu 559,5 puncte, podiumul fiind completat de Ferrari, care are 307,5 puncte.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close