Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top 5 idei de cadouri pentru copii de 5 ani

Top 5 idei de cadouri pentru copii de 5 ani

La vârsta de 5 ani, copiii devin din ce în ce mai interesați să învețe, citesc, desenează, învață să scrie și să-și dezvolte adevărate rutine zilnice.

Top 5 idei de cadouri pentru copii de 5 ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2022   •   15:33

 Aceste aspecte implică nevoi mai complexe în ceea ce privește cadourile, în special datorită preferințelor care se conturează mai clar în această perioadă.

Iată o listă de cadouri și de categorii de cadouri potrivite pentru orice copil de 5 ani:

  1. Jocuri de construcție

Când copiii au nevoie de mai multă stimulare și creativitate, jocurile de construcție sunt o soluție ideală de cadou. Indiferent că este vorba de fete sau băieți, un joc magnetic de construcție de la Educlass îi va ajuta să se distreze într-un mod creativ.

Poate vei face cunoștință cu un viitor arhitect în momentul în care vei reuși să-i stârnești interesul pentru această activitate, dar cu siguranță vei putea să îl înveți mai multe despre forme, culori și despre diferitele modalități prin care poate pune la cale o construcție.

1. Seturi de creioane sau acuarele

Un copil cu vârsta de 5 ani își formează deja pasiunile și hobby-urile, motiv pentru care artistul din acesta are nevoie de accesorii pentru pictură sau desen. Cadoul ideal pentru un copil interesat de artă este un set cât mai complex de creioane sau acuarele pentru proiectele de pictură de acasă sau de la școală.

Dacă acesta devine foarte serios în eforturile sale, merită să investești în seturi de calitate, în special pentru că acestea au formule superioare și se găsesc într-o varietate mai mare de culori.

2. Accesorii pentru activități exterioare

Odată ce copilul tău petrece tot mai mult timp liber afară, în curte, ai nevoie de accesorii care să-l motiveze să rămână cât mai mult acolo, departe de ecranul computerului. Poți face asta cu ajutorul unor trambuline, o casă în copac sau leagăne instalate în copaci.

Este important să poți să-ți supraveghezi copilul în timp ce se joacă afară astfel, deoarece se pot întâmpla accidente, mai ales dacă e vorba de înălțimi, un ritm alert de joacă sau de sărit pe o trambulină.

3. Jocuri de societate

Jocurile de societate, cunoscute și ca board games, au lipici atât la cei mici, cât și la adulți. De aceea va fi mai ușor să te joci alături de copilul tău și întreaga familie. Alege un joc simplu, potrivit pentru vârsta de 5 ani, pentru a nu provoca frustrări dacă jocul este mai avansat ca reguli și abordare.

Acum există și jocuri de societate inspirate din desene animate, filme sau cărți, iar acest lucru te va ajuta să-l alegi pe cel potrivit pentru copilul tău, în funcție de gusturile acestuia. De asemenea, acordă atenție pasiunilor sale, dar și materiilor la care este bun la grădiniță și de care este atras. Vei putea să astfel să-i stimulezi imaginația și abilitățile cognitive chiar și prin joacă.

Un copil de 5 ani este mult mai stăpân pe sine, are opinii, poate să înțeleagă diverse concepte, iar cadourile pe care i le oferi trebuie să se ridice la standarde serioase. Alege-le pe cele care se potrivesc pasiunilor sale, dar și personalității pe care o are.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close