Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tu îți prețuiești angajații și echipa? Iată de ce contează

Tu îți prețuiești angajații și echipa? Iată de ce contează

Dacă ești deținătorul unui business indiferent de cât de mare sau de mic este acesta, cu siguranță știi deja că angajații sau echipa ta sunt motorul afacerii tale. Aceștia sunt acel magnet care pot atrage clientul în afacera ta sau îl pot îndepărta.

Tu îți prețuiești angajații și echipa? Iată de ce contează
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   16:15

Oricât de multe lucruri ai face tu de unul singur, oricât de multe strategii sofisticate ai aplica un business-ul tău, dacă nu ții cont de nevoile angajaților tăi sau nu îți apreciezi echipa cu care lucrezi, lucrurile s-ar putea să ia o întorsătură dramatică pentru business-ul tău.

În urma numeroaselor studii și sondaje, s-a demonstrat că un procent destul de mare de oameni angajați în corporații sau în anumite afaceri, consideră faptul că nu le este recunoscută munca sau că nu sunt apreciați la adevărata lor valoare, un motiv care îi împiedică să fie motivați și mai performanți la locul de muncă.

Mai mult decât atât productivitatea acestora poate scădea considerabil atunci când aceștia nu se simt importanți pentru business-ul tău.

Deci este mai mult decât esențial să le arăți angajaților sau echipei tale cât de mult contează pentru tine, dincolo de a le spune un simplu "mulțumesc".

Ce este aprecierea de fapt?

Aprecierea înseamnă acel sentiment în care, calitățile bune ale unei persoane sau implicarea de care a dat dovadă este recunoscută și recompensată în mod direct. Acest lucru îl poți face prin diferite metode, cu diferite ocazii sau pur și simplu verbal.

Mai mult decât atât la locul de muncă aprecierea are un rol esențial în consolidarea unei relații bazate pe încredere și umanitate.

Aprecierea angajaților sau echipei tale este dincolo de mulțumirea faptului că au fost performanți la locul de muncă saucă au adus rezultate, este de fapt o apreciere de la om la om.

De ce este importantă aprecierea echipei tale?

Există foarte multe motive pentru care adevărații lideri în business își arată aprecierea față de echipă sau de angajați.

Iată câteva dintre motive;

  • Îmbunătățește productivitatea;

  • Angajații simt că munca lor este apreciată;

  • Le menține motivația să își îmbunătățească performanța în muncă:

  • Îmbunătățește starea psihică și moralul la locul de muncă;

  • Aprecierea creează o relație strânsă între membrii echipei;

  • Fidelizezi angajații pentru a rămâne mai mult timp alături de tine;

Cum să oferi apreciere angajaților sau echipei tale?

Cu toate că aprecierea ar trebui să fie un eveniment practicat în fiecare zi, având în vedere că echipa sau angajații tăi îți oferă timp, energie și rezultate zilnic poți oferi apreciere dincolo de un simplu ”mulțumesc” sau un feedback pozitiv și la evenimente speciale sau la încheierea unui proiect sau a unui efort deosebit.

Spre exemplu le poți oferi angajaților tăi acum că se apropie sărbătorile cosuri cadou de Craciun care conțin produse alese de tine, personalizate cu brandul tău sau cu un mesaj de mulțumire prin care să le arăți toată recunoștința ta, angajaților tăi.

O altă variantă la care poți apela este să le oferi anumite servicii de care ei au nevoie precum servicii medicale gratuite, abonamente la diferite activități fizice, materiale de care au nevoie în efectuarea mai rapidă a muncii lor sau chiar recunoștință în online, fie pe site-ul companiei, fie pe rețelele de socializare.

Nu uita să recompensezi fiecare angajat în funcție de performanțele aduse, creând un plan de fidelizare interioară în care să oferi premii sau bonusuri celui mai performant angajat sau membru al echipei tale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close