Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Un eșec profesional sau o despărțire te poate determina să urmezi cursuri de dezvoltare personală

Un eșec profesional sau o despărțire te poate determina să urmezi cursuri de dezvoltare personală

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că anumite drumuri din viața ta s-au blocat? Ai trecut prin situația de a experimenta o ascensiune fulminantă, urmată în scurt timp de o cădere direct proporțională?

Un eșec profesional sau o despărțire te poate determina să urmezi cursuri de dezvoltare personală
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   16:54

De câte ori te-au dezamăgit oamenii și relațiile pe care te bazai? Probabil că aceste evenimente te-au pus pe gânduri, întrebându-te, deseori, unde anume greșești și ce anume declanșează avalanșa de eșecuri din carieră sau planul personal? Programa de cursuri de dezvoltare personală abordează în detaliu aceste subiecte, făcând lumină în situații din cele mai complexe.

Avantajul acestor cursuri din cadrul Success Academy este că beneficiezi de o analiză în timp real, iar trainerii te îndrumă la fiecare pas pentru ca tu să conștientizezi cât mai repede ce anume de blochează în evoluția ta.

Comunicarea este cheia acestor programe de dezvoltare personală, astfel că vei participa la numeroase exerciții practice, menite să te ajute în exprimarea constructivă, în ascultarea celor din jurul tău și în emiterea unor concluzii veridice, care să te ajute în luarea deciziilor.

Învață să construiești relații autentice

Cursul despre relaționare te va învăța cum să clădești relații autentice, care să aducă beneficii tuturor participanților. Acest curs vine în completarea altor cursuri dezvoltare personala, printre care și cele despre inteligența emoțională, autenticitate, persuasiune și umor. Tehnicile învățate te vor ajuta să creezi legături stabile, bazate pe încredere și respect reciproc. Odată cu aplicarea cunoștințelor dobândite la curs în fiecare plan al vieții tale, acasă, la studii sau la locul de muncă, vei remarca multe schimbări pozitive ce nu vor întârzia să apară.

Cinci aspecte esențiale vor fi perfecționate în cadrul modulelor de cursuri de dezvoltare personală: încrederea, respectul, responsabilitatea, acceptarea diferențelor și comunicarea deschisă.

Încrederea

După cum știi probabil deja, fiecare relație este bazată pe încredere. Exercițiile de grup efectuate în cadrul cursurilor vor evidenția cât de important este să ai încredere atât în tine, cât și în partenerii tăi de echipă. Atunci când îți pui baza în cei cu care lucrezi, îți este mai ușor să fii eficient și să obții rezultate remarcabile.

Respectul

Deși pare un concept banal, respectul reciproc reprezintă un instrument fără de care procesul de negociere, medierea conflictelor, consolidarea relațiilor și a carierei nu ar putea funcționa. Respectul demonstrează că ideile și valorile fiecărui participant la interacțiune sunt luate în considerare. Pornind de aici, este mai ușor să găsești soluții la diferite probleme ce pot apărea pe parcursul unei sarcini de lucru.

Autocontrolul și asumarea

Tehnicile exersate la cursuri de dezvoltare personală te vor ajuta să te cunoști pe tine însuți și să nu lași o stare negativă să afecteze modul în care reacționezi. Conștientizarea rapidă a stărilor prin care treci și capacitatea de a controla emoțiile astfel încât acestea să nu te domine, mai ales în situațiile conflictuale, vor contribui la echilibrul tău interior și vor determina acțiuni pozitive.

Acceptarea diferențelor și comunicarea constructivă

Construirea unor relații stabile presupune deschiderea ta spre a accepta că oamenii sunt diferiți, fiecare având propriile păreri. De fiecare dată când cineva are o părere diferită de a ta, nu trebuie să o consideri greșită, ci să încerci să înțelegi perspectiva celuilalt. De asemenea, comunicarea deschisă și constructivă constituie cea mai eficientă metodă prin care poți să asiguri succesul unui parteneriat. Va trebui să înveți cum să îți exprimi ideile clar și coerent, indiferent de situație.

Pornind de la cizelarea acestor cinci calități, vei avea siguranța că eșecurile sau despărțirile vor fi evitate inteligent sau depășite cu diplomație. Vino la cursuri dezvoltare personală și vei descoperi mai multe despre tine!

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close