Antena 3 CNN Economic Financial Times: Criza financiară lovește mai grav decât în anul 2008 | Analist economic: ”Firmele românești ar putea avea puternic de suferit”

Financial Times: Criza financiară lovește mai grav decât în anul 2008 | Analist economic: ”Firmele românești ar putea avea puternic de suferit”

Vin informații legate de o criză financiară mai gravă chiar decât cea din 2008 pentru cea mai dezvoltată țară din Europa, Germania, acolo unde trăiesc și foarte mulți români.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Feb 2024   •   19:06

Adrian Negrescu, analist economic, a avut o intervenție, în direct la Antena 3 CNN, în care a explicat care ar putea fi urmările unei astfel de previziuni și dacă ar putea fi lovită și România de criză.

Germania, al doilea exportator al lumii și cel mai mare din familia europeană, trece prin clipe cel puțin interesante. Producția industrială a scăzut la cel mai redus nivel din 1995, iar în ceea ce privește exporturile sunt de șapte luni de zile pe minus, ceea ce ridică din ce în ce mai multe semne de întrebare legate de o posibilă recesiune destul de puternică în Germania.

Cum ne va afecta pe noi? în momentul de față, cam 21%din exporturile României în străinătate sunt către această țară, către Germania. E vorba despre vreo 16,7 miliarde de euro, asta e media pe ultimii ani.

Dacă Germania nu va mai importa din România, în general, produse chimice, subansamble auto și tot felul de alte produse, s-ar putea să avem și noi o problemă din această perspectivă, iar firmele românești, cele care sunt angrenate în relații comerciale cu partenerii germani, să aibă puternic de suferit, în sensul de a-și închide activitatea și, din păcate, de a face disponibilizări”, a precizat Adrian Negrescu, analist economic, în direct la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: criza financiara Germania
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close