Antena 3 Economic Dacian Cioloş, despre deficitul bugetar: Trebuie să fim foarte atenți cu gestiunea bugetului ca să nu destabilizăm pe termen lung țara

Dacian Cioloş, despre deficitul bugetar: Trebuie să fim foarte atenți cu gestiunea bugetului ca să nu destabilizăm pe termen lung țara

de S.T.    |    23 Dec 2015   •   23:29
Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că deficitul pe anul în curs urmează să se situeze în jurul celui prognozat.

''Faptul că sunt anumiți bani în buget, necheltuiți, nu este neapărat un lucru bun, pentru că banii aceia au fost planificați să fie cheltuiți pe anumite lucruri. Și dacă banii nu au fost utilizați pe investiții, de exemplu, și au rămas în buget nu e neapărat un lucru bun. Aici, eu sper să lăsăm visteria plină, din punctul acesta de vedere, atunci când plecăm și să cheltuim pe ce ne-am asumat că-i cheltuim. Să-i găsim mai degrabă în autostrăzi, în școli, în spitale, acolo unde e nevoie de ei. Deci, nu știu la ce ne referim din punctul acesta al bugetului", a declarat premierul, întrebat dacă de la precedenta guvernare a găsit "visteria goală".

"Deficitul nu va fi foarte mare, vom avea un deficit bugetar totuși, dar el nu va fi foarte mare, e în jurul celui care a fost prognozat. Însă au fost luate, totodată, foarte multe măsuri de către Guvernul precedent și de Parlament care vor duce deficitul pe anul viitor mai sus. Deci, noi va trebuie să fim foarte atenți acum cu gestiunea bugetului ca să nu destabilizăm pe termen lung țara și economia", a mai spus premierul.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş deficit deficit bugetar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close