Antena 3 Economic De unde vine noua amenințare a Rusiei

De unde vine noua amenințare a Rusiei

13 Ian 2016   •   12:40
De unde vine noua amenințare a Rusiei foto: kremlin.ru

Economia Rusiei este pusă în pericol de perspectiva ca preţurile petrolului să se menţină la un nivel scăzut o lungă perioadă de timp, a spus miercuri ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev, citat de MarketWatch.

"Intrăm într-o nouă normalitate economică", a arătat Uliukaiev în timpul unei conferinţe, el adăugând că cel mai mare risc nu este faptul că preţurile petrolului ar putea scădea la 20 de dolari pe baril ci faptul că perioada ar putea fi foarte lungă.

Ministrul de Finanţe Anton Siluanov a susţinut punctul de vedere al lui Uliukaiev, afirmând că preţurile ţiţeiului vor rămâne mult timp la un nivel scăzut, iar ministerul pe care îl conduce va revizui bugetul pentru a ţine cont de acest fapt.

Siluanov a spus că guvernul va propune o reducere de 10% a cheltuielilor bugetare şi că deficitul bugetar ar fi zero dacă preţurile petrolului ar fi de 82 de dolari pe baril.

Bugetul anului 2016 este construit pe un preţ al petrolului de 50 de dolari pe baril, dar guvernul rus a anunţat recent că estimarea referitoare la cotaţia ţiţeiului ar putea fi revizuită.

Preţurile petrolului au oscilat recent în jurul nivelului de 30 de dolari pe baril, punând presiune pe rublă şi pe veniturile guvernamentale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close