Antena 3 CNN Economic Eugen Teodorovici: În 2019, investițiile îi vor surprinde în mod plăcut pe români

Eugen Teodorovici: În 2019, investițiile îi vor surprinde în mod plăcut pe români

Eugen Teodorovici: În 2019, investițiile îi vor surprinde în mod plăcut pe români
23 Noi 2018   •   19:59

Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli.

Citește și: Ministrul Finanţelor, anunț important despre pensii

Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale sunt instituţiile care pierd cei mai mulţi bani în urma celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, în timp ce Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii primesc cele mai importante suplimentări de fonduri, conform proiectului de rectificare bugetară publicat miercuri de MFP.

Citește și: Salariul minim pe economie nu mai creşte anul acesta

Într-o intervenție telefonică la emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că până la finalul anului va face o analiză foarte atentă și detaliată în principal pe proiectele mari de infrastructură sau de sănătate.

"Veți vedea în bugetul anului viitor sume alocate pentru investiții în cele două sectoare importante, dar sume alocate doar pe argumente clare care ne vor demonstra că anul viitor banii se vor și cheltui.

Citește și: Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Ce vă pot garanta cu siguranță e că Ministerul Finanțelor va avea un rol activ în cel mai bun sens pentru ca ce spunem pentru anul viitor că vom cheltui pentru investiții se vor cheltui. Banii pe care îi alocăm se vor cheltui obligatoriu, pentru că nu e vorba de o alocare de fonduri", a subliniat Eugen Teodorovici.

Citește și: Ministrul Finanţelor le cere colegilor săi să înveţe să cheltuie toţi banii pe care-i primesc! „Dacă nu-i cheltuie am de două ori o problemă”

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close