Antena 3 Economic Gazul din Marea Neagră ar putea atrage 13 miliarde de euro în zece ani

Gazul din Marea Neagră ar putea atrage 13 miliarde de euro în zece ani

de Alin Tarnovschi    |    11 Mai 2021   •   09:25
Gazul din Marea Neagră ar putea atrage 13 miliarde de euro în zece ani
Sursa foto: Getty Images

Gazul din Marea Neagră ar putea atrage 13 miliarde de euro în zece ani.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: "Timpul nu este de partea noastră. Tot auzim cuvinte frumoase, dar este momentul pentru acţiune".

Investiţiile necesare în domeniul energetic se ridică la 70 de miliarde de euro în următorul deceniu, circa 13 miliarde din această sumă fiind reprezentate de proiectele privind extragerea gazului din Marea Neagră.

Sumele riscă să rămână pe hârtie dacă anul acesta nu se clarifică legislaţia offshore, spun jucătorii implicaţi, conform ZF.

"Nu am avansat sume concrete până acum, dar Marea Neagră este un proiect de mai multe miliarde de euro. Auzim foarte multe cuvinte frumoase, dar este momentul pentru acţiune. Anul 2021 este crucial pentru această dezvoltare, iar timpul nu este de partea noastră", a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul unei conferinţe online organizate de Consiliul Investitorilor Străini, organizaţie care facilitează dialogul între mediul de business şi cel public.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close