Antena 3 CNN Economic Guvernul a modificat normele de aplicare ale Legii Codului fiscal

Guvernul a modificat normele de aplicare ale Legii Codului fiscal

Guvernul a modificat normele de aplicare ale Legii Codului fiscal
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Mar 2016   •   00:09

Guvernul a modificat și completat, vineri, printr-o Hotărâre, normele de aplicare ale Legii Codului fiscal, prin includerea unor explicitări și a unor noi exemplificări ale situațiilor determinate de diversitatea activității contribuabililor.

''Scopul acestor completări este abordarea mai facilă a legislației fiscale, prin clarificarea normelor de aplicare. Actul normativ (...) modifică și completează HG nr. 1/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal'', se precizează într-un comunicat al Executivului transmis Agerpres.

Astfel, la capitolul ''Impozite și taxe locale'' au fost aduse clarificări în cazul clădirilor/terenurilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ teritoriale care fac obiectul unor contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosință, care se referă la perioade mai mici de o lună.

''În aceste situații obligația declarării și plății taxei pe clădiri/teren aparține persoanei de drept public care transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosință'', precizează sursa citată.

Mai multe, pe agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: cod fiscal
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close