Antena 3 CNN Economic Combustibilul viitorului: Hidrogenul ar putea înlocui benzina şi motorina în câţiva ani

Combustibilul viitorului: Hidrogenul ar putea înlocui benzina şi motorina în câţiva ani

Peste câţiva ani vom alimenta, la pompă, cu hidrogen, în loc de benzină şi motorină. 

Combustibilul viitorului: Hidrogenul ar putea înlocui benzina şi motorina în câţiva ani
Sursa foto: Hepta
de Roana Rotaru    |    13 Dec 2021   •   11:55

Soluţia viitorului este înlocuirea combustibililor, spun experţii în climă, iar Uniunea Europeană face deja primii paşi. 

Şi România are resurse, iar energia verde este viitorul. La această concluzie au ajuns experții de la summitul pentru climă desfășurat recent în Scoția. 

Una dintre soluții ar fi înlocuirea combustibilului fosil cu hidrogen. De altfel, şi Comisia Europeană a publicat, anul trecut, planurile pentru următorul deceniu, planuri care prevăd dezvoltarea capacităţilor de hidrogen din surse regenerabile.

Hidrogenul ar putea fi folosit în rafinării, combinate siderurgice şi diferite sectoare de transport, inclusiv în cel public. Sunt țări în lume în care autobuzele pe hidrogen pot fi văzute deja în trafic. Deși costă 700.000 de euro unul, investiția în protejarea mediului merită toți banii, spun specialiștii.

În plus, România are foarte mult gaz în Marea Neagra care ar putea fi folosit pentru producerea de hirdorgen.

Pentru ca România să producă hidrogen verde e nevoie însă și de rețele de transport și distribuție. Specialiştii din România vin cu vești bune şi spun că Dobrogea ar putea deveni o regiune importantă din Europa Centrală și de Est în acest sens.
 

×
Subiecte în articol: hidrogen benzina motorina
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close