Antena 3 CNN Economic INCOME. Ruşanu: Am fost avertizat să nu fac probleme companiei Astra

INCOME. Ruşanu: Am fost avertizat să nu fac probleme companiei Astra

INCOME. Ruşanu: Am fost avertizat să nu fac probleme companiei Astra
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2014   •   15:43
Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară a primit avertismente să nu facă probleme companiei de asigurări Astra. Dan Radu Ruşanu susţine că atacurile la adresa ASF au apărut după ce a atras atenţia că societarea patronată de Dan Adamescu are probleme grave şi nu face nimic să le rezolve. 
 
Preşedintele ASF susţine că Adamescu ar fi protejatul lui Traian Băsescu. În opinia lui Ruşanu, aşa a şi ajuns să fie anchetat de DNA în dosarul Carpatica. Procurorii spun că Ruşanu că ar exercitat presiuni pentru a proteja firma de asigurări Carpatica. 
 
Dan Radu Ruşanu a declarat la Antena 3 că după ce ASF a instituit măsuri drastice la Astra, au început şi presiunile asupra instituţiei. 
 
Şeful ASF este convins că acţionarul de la Astra este protejatul lui Traian Băsescu, pentru că preşedintele a preluat imediat acuzaţiile lui Dan Adamescu. 
 
Astra a ajuns să nu mai aibă bani pentru a acoperi poliţele asiguraţilor şi după ce a dat cu imprumut sume uriaşe în interiorul trustului. Peste 100 de milioane lei au ajuns la România Liberă, firmă care îi aparţine tot lui Adamescu.
 
Astra este cel mai mare asigurător din Romania, cu peste 2 milioane de contracte de asigurare pentru locuinţe şi alte 800 de mii de poliţe RCA, pentru maşini. Ruşanu a dat asigurări că situaţia comapniei nu va afecta marile societăţi de stat care au asigurare la această firmă, că NU există risc pentru sistemul bancar şi nici pentru pensiile din pilonul 2 şi 3. Toate acestea sunt reasigurate la societăţi cu cota A++, ceea ce însemnă risc foarte mic. Şeful ASF a adăugat că în perioada următoare vor avea loc alte controale, pentru că există suspiciuni că 5 dintre primele 11 mari firme de asigurări de pe piaţă au probleme.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close