Antena 3 CNN Economic INS, veşti proaste pentru români | Se așteaptă noi scumpiri din toamnă

INS, veşti proaste pentru români | Se așteaptă noi scumpiri din toamnă

Managerii estimează pentru următoarele două luni o creştere moderată a activităţii în comerţul cu amănuntul şi majorarea accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţ, arată datele INS.

INS, veşti proaste pentru români | Se așteaptă noi scumpiri din toamnă
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Milena Niță    |    29 Aug 2022   •   14:34

De asemenea, majoritatea estimează stabilitatea numărului de salariaţi în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, se mai arată în documentul publicat luni de Institutul Național de Statistică (INS).

"Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundat cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. 

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă", arată datele INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii din industria prelucrătoare au declarat că preconizează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi. 

În ceea ce priveşte preţurilor industriale, acestea ar urma să crească în următoarele trei luni (sold conjunctural +35%).

Potrivit estimărilor managerilor, în construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a volumului producţiei, dar şi a numărului de salariaţi. Dar preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează să crească accentuat.

În comerţ, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice.

×
Subiecte în articol: INS scumpiri
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close