Antena 3 CNN Economic Întâlnire de gradul zero între Mugur Isărescu și Viorica Dăncilă

Întâlnire de gradul zero între Mugur Isărescu și Viorica Dăncilă

Întâlnire de gradul zero între Mugur Isărescu și Viorica Dăncilă
04 Apr 2018   •   16:48

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu,participă la Palatul Victoria, la reuniunea conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro.

La această reuniune participă şi premierul Viorica Dăncilă. 

Pe 21 martie, premierul Viorica Dăncilă anunţa înfiinţarea unei Comisii naţionale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro. 

"Consider că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect după aderarea României la Uniunea Europeană. În consecinţă, printr-o ordonanţă de urgenţă vom înfiinţa Comisia naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. Această comisie va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important", a declarat Dăncilă. 

Premierul a precizat că în cadrul comisiei vor activa "reprezentanţi ai administraţiei guvernamentale, ai administraţiei publice locale, ai mediului academic, ai Preşedinţiei, organizaţiilor non-guvernamentale, din partea confederaţiilor patronale şi sindicale, a societăţilor asociative". 

"Deci va fi o largă reprezentare, astfel încât să putem să avem o dezbatere corectă care să ne permită luarea celor mai bune decizii. Această comisie va fi condusă de doi preşedinţi, primul-ministru şi preşedintele Academiei Române, şi, de asemenea, doi vicepreşedinţi - guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice", a mai arătat Dăncilă. 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu viorica dancila
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close