Antena 3 CNN Economic Marcel Boloş anunţă tăierea unor facilităţi fiscale: "La anumite categorii profesionale este obligatorie"

Marcel Boloş anunţă tăierea unor facilităţi fiscale: "La anumite categorii profesionale este obligatorie"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, luni, că renunţarea facilităților fiscale la anumite categorii profesionale este obligatorie.

de Milena Niță    |    26 Iun 2023   •   11:00

Oficialul a abordat subiectul renunţării la facilităţi fiscale în cazul anumitor categorii (construcţii, IT), aşa cum s-a angajat România în PNRR. 

"Restructurarea facilităților fiscale este obligatorie. Noi suntem acum în situația în care facilitățile fiscale le-am cam amestecat cu politicile sociale. 

Noi suntem susținătorii investițiilor și a stimulării prin sistemul de facilități fiscale a investițiilor aduse de mediul privat. 

Din acest punct de vedere, trebuie să schimbăm această paradigmă și să trecem spre acest mod de a acorda facilitățile fiscale pentru investiții pe care le atrage mediul privat. 

Vă spun drept că noi, așa cum am precizat, avem un amestec de facilități fiscale cu politici sociale. 

Sigur, politica socială se poate face prin intermediul programelor pe care Guvernul le are și din acest punct de vedere nu cred că ar trebui să le amestecăm atât de mult încât să generăm impactul de 75 de miliarde de lei", a declarat ministrul Marcel Boloş.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close