Antena 3 CNN Economic Ministrul Agriculturii dă asigurări că românii vor putea vinde porci de Crăciun, cu o condiţie. Legea porcului se modifică

Ministrul Agriculturii dă asigurări că românii vor putea vinde porci de Crăciun, cu o condiţie. Legea porcului se modifică

Românii vor putea să vândă porci în perioada Crăciunului, pentru că Ordinul ANSVSA privind normele de aplicare a legii va fi modificat, a anunţat, luni, ministrul Agriculturii, Florin Barbu. 

Ministrul Agriculturii dă asigurări că românii vor putea vinde porci de Crăciun, cu o condiţie. Legea porcului se modifică
Sursa foto: Inquam Photos/George Calin
de Milena Niță    |    06 Noi 2023   •   13:16

Potrivit ordinului ANSVSA, oamenii pot crește porci doar pentru consum propriu.

"În această dimineață am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul președinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii și am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuți în gospodăria țărănească, cât și în gospodăriile populației să poată fi valorizați de către persoanele fizice", a declarat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii spune că, prin legea adoptată, au fost anumite norme de biosecuritate și pentru persoanele fizice.

"Sigur, orice mișcare de porc, valorificare de porc de la persoanele fizice se va face sub îndrumarea medicului veterinar, sub eliberarea unei adeverințe. 

Mai mult decât atât, partea de sănătate publică a animalelor este realizată de medicii concesionari, este gratuit acest serviciu", adaugă Barbu.

El admite că potrivit ordinului 130/2023 al ANSVSA, oamenii vor putea să îşi crească porcii în gospodăria proprie pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial, însă nu vor mai putea să-i şi comercializeze.

"Va fi modificat acest ordin și persoanele fizice pot valorifica porci în perioada sărbătorilor de Crăciun", încheie Barbu, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close