Antena 3 CNN Economic OLAF: Tot mai mulţi privaţi din România acuză fraudarea fondurilor UE

OLAF: Tot mai mulţi privaţi din România acuză fraudarea fondurilor UE

OLAF: Tot mai mulţi privaţi din România acuză fraudarea fondurilor UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mai 2013   •   16:26
Numărul reclamaţiilor primite de la agenţi privaţi din România referitoare la fraudarea fondurilor europene a crescut în ultima perioadă, a anunţat directorul general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), Giovanni Kessler.
 
De asemenea, şeful OLAF a arătat că, deşi situaţia statistică din 2012 indică faptul că în România numărul condamnărilor în acest tip de dosare nu este "satisfăcător" şi mai sunt unele lucruri la care trebuie lucrat, totuşi pe ansamblul ultimilor ani s-a putut constata o creştere a eficienţei în plan judiciar.
 
"Aceasta este dovada că ţara dumneavoastră are voinţa de a răspunde pe măsură acestui tip de infracţiuni şi dă şi un semnal adecvat opiniei publice că fondurile europene sunt protejate", a afirmat Kessler, care a adăugat că nivelul de cooperare cu DLAF, DNA, Parchetul General este excelent în cele mai multe cazuri, informează Mediafax.
 
El a subliniat că în contextul crizei şi al banilor tot mai puţini pentru investiţii, cheltuirea corectă a fondurilor europene este foarte importantă ca sursă de asigurare a dezvoltării şi protecţiei sociale pentru cetăţenii UE.
 
Raportul de activitate al DLAF pe anul trecut arată că, în 2012 s-a dublat numărul acţiunilor de control ale Direcţiei faţă de media din 2010 şi 2011, sesizările din oficiu au crescut de 26 de ori, s-a dublat numărul acţiunilor finalizate, valoarea proiectelor verificate a crescut de aproape cinci ori, iar numărul hotărârilor judecătoreşti în cauze cu fonduri europene a crescut cu 55%.


 

×
Subiecte în articol: fonduri UE România
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close