Antena 3 CNN Economic Oraşul din România unde s-au montat bănci inteligente cu panouri fotovoltaice, internet şi USB

Oraşul din România unde s-au montat bănci inteligente cu panouri fotovoltaice, internet şi USB

Primele bănci inteligente, cu panouri fotovoltaice, încărcătoare pentru telefoane, internet, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent, au fost montate într-un oraş mare din România.

Oraşul din România unde s-au montat bănci inteligente cu panouri fotovoltaice, internet şi USB
Sursa foto: Primăria Municipiului Braşov/Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2024   •   09:29

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, montate în locul șezutului, două sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. 

De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor.

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei, fără TVA.

Băncile inteligente se găsesc în centrul istoric din Brașov.

Şase bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric. Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe b-dul Eroilor și la Primăria Brașov. Celelalte trei vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu, potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov.

"Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public. 

De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice", a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: bănci inteligente Brașov
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close