Antena 3 CNN Economic (P) Costume la comandă fără compromisuri

(P) Costume la comandă fără compromisuri

(P) Costume la comandă fără compromisuri
26 Aug 2013   •   10:33
Dintotdeauna, oamenii interacţionează şi comunică verbal şi non-verbal. Nu este nimic nou sau surprinzător în faptul că suntem permanent judecaţi şi analizaţi de către ceilalţi după vorbe, fapte, gesturi şi impresia pe care o creăm. Modul în care suntem îmbrăcaţi este un criteriu major pentru formarea părerii celorlalţi despre noi, dar şi pentru felul în care ne simţim. Categoric, un costum creat la comandă va schimba felul în care vă simţiţi şi în care sunteţi perceput de ceilalţi. Aşadar trebuie să vă gândiţi la un costum la comandă? Şi dacă da, care sunt motivele corecte pentru care să faceţi acest lucru?

            Pe o piaţă amestecată, în permanentă schimbare, cum puteţi face alegerea cea mai bună? Discutăm cu domnul Sorin Preda, manager general al companiei Verso Trust, proprietara brand-ului  Gentlemen’s Corner.


            Ce reprezintă Gentlemen’s Corner?

            O idee, un sentiment, un mod aparte de a face lucrurile. Dovada că lucrurile se pot face cu stil şi eleganţă, la preţuri corecte, fără emfază, în spiritul respectului şi al bunului-gust.

            Ce cuprinde portofoliul Gentlemen’s Corner?

            Brandul Gentlemen’s Corner cuprinde producţia şi vânzarea de costume, cămăşi, butoni, cravate, papioane, batiste, pantofi şi chiar obiecte de marochinărie, de fapt acoperă întreaga ţinută a unui bărbat. În portofoliul Gentlemen’s Corner intră şi vânzarea unor brand-uri exclusiviste ca Valentino, S.T.Dupont, Milus, Carlo Pignatelli, TF Est.1968.

            Într-o societate de consum ca a noastră aţi ales să oferiţi şi costumul pe comandă. Constaţi o revenire la ideea că un bărbat bine îmbrăcat îşi va face întotdeauna o ţinută pe comandă?

            De curând am început să oferim serviciul de costume la comandă, beneficiind de bogata experienţă a unui croitor de valoare. Un bărbat se poate îmbrăca bine şi din produse de serie, dar în momentul în care îşi doreşte ceva mai mult, din punct de vedere al paletei de materiale, al croielii, al personalizării costumului, singura opţiune devine costumul la comandă. Extrem de rar un costum de serie îţi îndeplineşte toate dorinţele. Aici intervine costumul la comandă care în accepţiunea Gentlemen’s Corner înseamnă totalul control al clientului asupra produsului finit. Ideea este să nu putem zice “nu” oricărei dorinţe a unui client.

            Există domni pentru care un costum făcut la comandă este o necesitate deoarece nu-şi găsesc haine gata făcute care să li se potrivească. Pentru alţii este ceva normal un costum la comandă, iar pentru unii este un lux. În opinia dumneavoastră, un costum la comandă este o necesitate sau un lux?

            Costumele la comandă ar trebui să fie o normalitate. Multe persoane asociază costumul la comandă cu luxul. În opinia noastră, costumul la comandă ar trebui să fie un lucru uzual, o cale firească de a te respecta, de a fi diferit, de a fi îmbrăcat cu adevărat bine. Costul costumelor la comandă este dat în primul rând de materialul folosit.

            Păstraţi în creaţiile Gentlemen’s Corner o linie elegantă, clasică, accentele moderne par moderat alese. Clasicul este demodat?

            Niciodată clasicul nu va fi demodat. Există lucruri în moda masculină care nu s-au schimbat de peste 100 de ani. Lăsând la o parte tendinţele vremii, de exemplu mai cambrat sau mai scurt, costumul la comandă urmăreşte linia corpului, încercând să pună în valoare purtătorul. Un costum bine croit va arăta deosebit în raport cu un costum de serie. Suntem atenţi la tendinţele actuale, dar întotdeauna vom ţine cont de tradiţie, alegerile noastre vor reflecta bunul gust şi eleganţa rafinată.

            Cu ce vă diferenţiati de alte firme ce oferă costume la comandă?

            În primul rând prin prezenţa unui croitor ce poate executa manual orice piesă a unui costum.  Gentlemen’s Corner poate executa costume la comandă ce nu depind de anumite tipare, ci se creează întocmai dupa specificaţiile d-voastră din cele mai bune materiale din lume:  Holland & Sherry, Drapers, Cerruti sau Vitale Barberis Canonico.

            Clienţii ştiu întotdeauna foarte clar ceea ce vor?

            Există clienţi care ştiu exact ceea ce vor, chiar dacă uneori trebuie să-i convingem că au opţiuni mai bune decât cele cu care au venit la noi, dar şi clienţi care îşi formează o opţiune doar după ce vorbesc cu noi. În ambele cazuri, noi încercăm să le oferim diverse idei care se mulează cât mai bine pe dorinţele şi aşteptările lor, respectând în acelaşi timp şi stilul Gentlemen’s Corner.

            Cât de important este şi până unde merge rolul consilierului de vânzări?

            Rolul consilierului de vânzări este foarte important. În primul rând el consiliază şi apoi vinde. Au existat clienţi pe care noi i-am sfătuit şi care au ales o altă opţiune din piaţă în primă fază, dar ulterior s-au întors şi au apreciat modul nostru corect şi elegant de a face lucrurile.

            Ce le-aţi recomanda clienţilor interesaţi de produse exclusiviste?

            Putem oferi produse exclusiviste precum caşmirul de la Drapers, gama Turbo 180 de la Cerruti, materiale super 200’s sau lâna Vicuña de la Holland & Sherry. În curând vom putea oferi şi alte ţesături exclusiviste de la alţi renumiţi producători. În plus de costumele la comandă sau paltoanele bespoke executate din aceste materiale preţioase, vă oferim accesorii exclusiviste de la brand-uri precum Tateossian (butoni din aur masiv cu pietre preţioase), S.T. Dupont (butoni, curele sau portofele), TF Est (butoni din aur) şi Milus (ceasuri elveţiene din aur cu complicaţii deosebite).

            În ziua de azi, societatea pare că se mişcă în ritmul “fast forward”. Pare că toţi doresc să obţină ceea ce vor rapid şi bine. Cum faceţi faţă provocării timpului?

            Într-adevăr timpul este o provocare. Există clienţi care nu înţeleg că un costum la comandă necesită cel puţin trei săptămâni pentru a fi executat şi cel puţin o probă, dar în ultimul timp tot mai mulţi oameni acceptă aceste condiţii, iar experienţa alegerii materialelor, a accesoriilor, luarea măsurilor au devenit o normalitate şi un prilej de evadare din rutina zilnică.

            De ce aţi ales ca locaţie pentru show-room o vilă clasică şi nu un magazin într-o galerie comercială?

            Ce modalitate mai plăcută, mai intimă de a crea lucruri frumoase, ce amintesc de vremurile cu stil de altădată poate fi găsită, decât o elegantă vilă veche, cu interioare maiestuoase, dar calde, departe de tumultul unui mall. O astfel de locaţie cu clasă este alegerea naturală pentru ceea ce înseamnă Gentlemen’s Corner.

            Pentru clienţii grăbiţi aţi oferit varianta comenzilor on-line. Este corect să-ţi comanzi haine on-line?

            Este corect şi practic, dar atingerea croitorului, discuţia interesantă cu consilierii noştri, intimitatea oferită de spaţiul în care lucrăm au un farmec aparte la care nu ar trebui să renunţăm. Puteţi comanda online toate produsele de serie, anumite produse care se execută doar la comandă sau diverse cadouri pentru bărbaţi.

            Este acceptat faptul că femeile sunt dispuse să investească mai mult timp în procesul de creare a garderobei. Au început şi domnii să-şi acorde mai mult timp?

            Există domni care acordă mult timp creării unei garderobe şi asta ne bucură. Cred că dintotdeauna oamenii au vrut să arate bine şi să se simtă bine în hainele lor. Asta nu este un păcat sau un timp folosit inutil. A fi bine îmbrăcat şi a te simţi bine cu tine produc numeroase implicaţii pozitive în viaţa oricărui.

            Vă loviţi de prejudecăţi din partea clienţilor în privinţa alegerii ţinutelor?

            Cu tact şi cu explicaţii pertinente încercăm să învingem anumite reticenţe sau chiar prejudecăţi. Rolul nostru este de a oferi cea mai bună alternativă, dar în cele din urmă, clientul alege. Cu toate acestea, dacă cerinţele clientului nu corespund absolut deloc cu stilul şi concepţia Gentlemen’s Corner, vom refuza elegant colaborarea, oferind toate sfaturile pe care experienţa noastră le poate da.

            Ce vă doriţi pentru Gentlemen’s Corner privind costumele la comandă?

            Îmi doresc ca Gentlemen’s Corner să fie opţiunea firească în ceea ce priveşte stilul, bunul-gust şi corectitudinea preţului.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close