Antena 3 CNN Economic Păcăleala din factura la curent! Dumitru Chisăliță: ”Nu plafonează nimic! Poporul nu trebuie să aibă timp să înțeleagă!”

Păcăleala din factura la curent! Dumitru Chisăliță: ”Nu plafonează nimic! Poporul nu trebuie să aibă timp să înțeleagă!”

”Ordonanța de urgență care urma să plafoneze prețul pentru orice consumator de energie, de fapt nu plafonează nimic”, susține expertul în energie Dumitru Chisăliță.

Păcăleala din factura la curent! Dumitru Chisăliță: ”Nu plafonează nimic! Poporul nu trebuie să aibă timp să înțeleagă!”
Sursa foto: Facebook
de Alina Tănase    |    14 Noi 2022   •   15:24

Prețul fix la energie pentru populație, de 1,3 lei pe kwh, ar putea fi introdus mai devreme de 1 ianuarie, spune ministrul Energiei.  

Virgil Popescu adaugă însă că decizia o are Parlamentul, care ar trebui să ia hotărârea finală în această săptămână pe ordonanța pe energie.  

Între timp, războiul în Coaliție pe tema prețului energie pentru români continuă.   

”Ordonanța de urgență aprobată de Guvernul României care urma să plafoneze prețul pentru orice consumator de energie, conform prezentării oficiale, de fapt nu plafonează nimic. Conține doar inventarea unui nou intermediar, încasator de comisioane nereglementate care vor fi plătite de consumatorii finali, și care se crede că va putea pe baza unor prognoze anuale și lunare să reușească să controleze în același timp și cantitatea și prețul de pe piața de energie. 

Aflăm acum, când s-a publicat ordonanța de urgență de plafonare a prețului, că de fapt prețul nu s-a plafonat, dar urmează să se plafoneze în Parlament prin modificarea Ordonanței de dinaintea Ordonanței care s-a aprobat vineri. Adică dezbaterile vor va mai continua, poporul nu trebuie să aibă timp să înțeleagă. Si mai ales, se mai oferă odată speranța unei energii ieftine peste alte câteva luni. 

Dincolo de faptul că această criză energetică a fost folosită, ca metodă de a strânge bani la bugetul de stat, ea a devenit și un important vehicul electoral, creăm o problemă (printr-un act administrativ), stabilim niște vinovați, aplicăm câteva amenzi și venim cu soluția salvatoare”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.

×
Subiecte în articol: Dumitru Chisăliță
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close