Antena 3 CNN Economic Ponta a asigurat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 7,5% din ianuarie 2013

Ponta a asigurat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 7,5% din ianuarie 2013

Ponta a asigurat că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 7,5% din ianuarie 2013
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    22 Dec 2012   •   19:47

Salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 7,5% în luna ianuarie, susţine premierul Victor Ponta, pentru că sunt bani necesari pentru această majorare. Şeful Executivului a mai precizat că proiectul de buget pentru 2013 este gata şi trebuie discutat cu sindicatele, apoi cu delegaţia FMI.

Ponta i-a sfătuit pe cei care vor un buget bun în 2013 să nu plece în vacanţă şi să fie prezenţi la discuţiile cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), care vor sosi la Bucureşti la începutul anului viitor.

"O săptămână probabil durează discuţiile cu cei de la FMI şi de la Comisia Europeană şi, începând cu 14 ianuarie, am discutat deja cu preşedinţii celor două Camere şi cu preşedinţii comisiilor de buget-finanţe din cele două camere: practic din 14 ianuarie încep discuţiile în Parlament", a precizat prim-ministrul.

Până la discuţiile cu FMI, premierul le-a cerut miniştrilor să explice sindicaliştilor cum pot fi împărţiţi banii în buget.

"Cu cei din Educaţie, din toate celelalte sindicate, avem pe masă bugetul şi hotărâm împreună. Mie nu-mi plac discuţiile astea cu . Cred că ştiu şi ei: de unde nu e, nu se poate da. Trebuie să fim foarte deschişi, să le arătăm câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare", a precizat Ponta.

Premierul e decis să menţină măsura prin care indemnizaţiile directorilor din companiile de stat să fie plafonate şi anul viitor.
×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close