Antena 3 Economic Predicţii sumbre pentru piaţa globală a muncii. Numărul şomerilor va continua să crească

Predicţii sumbre pentru piaţa globală a muncii. Numărul şomerilor va continua să crească

de G.C.P    |    22 Ian 2013   •   14:36
Predicţii sumbre pentru piaţa globală a muncii. Numărul şomerilor va continua să crească

Agenţia care monitorizează forţa de muncă, din cadrul ONU, avertizează că efectele lente de redresare a economiei mondiale vor duce la creşterea ratei şomajului.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) susţine într-un raport publicat marţi, că numărul persoanelor fără loc de muncă, va creşte cu peste cinci milioane, în anul 2013, ajungându-se la mai mult de 200 de milioane de şomeri. Conform previziunilor, în 2014, la acest total se vor adăuga alte trei milioane de persoane fără serviciu.

"O perspectivă economică nesigură şi măsurile inadecvate de combatere a crizei au slăbit cererea de forţă de muncă, făcând-i pe investitori să fie mai chibzuiţi şi să prefere să se abţină de la noi angajări", a declarat liderul OIM, Guy Ryder, pentru AP.

Rata globală a şomajului a atins pragul maxim, de 6.21, în anul 2009, iar în 2012 a fost cotată la 5.93 din totalul forţei de muncă.
Se preconizează că indicele şomerilor din lume va atinge pragul de 6.01 în anii 2013 şi 2014.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close