Antena 3 CNN Economic Prețul gigacaloriei, mai mare cu 25%! Primul oraș care anunță scumpirea

Prețul gigacaloriei, mai mare cu 25%! Primul oraș care anunță scumpirea

Prețul gigacaloriei creşte semnificativ în pragul iernii, iar un oraş din ţară este primul care cere bani de la Guvern pentru a ajuta populaţia.

Prețul gigacaloriei, mai mare cu 25%! Primul oraș care anunță scumpirea
Sursa foto: agerpres
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2022   •   15:49

În Suceava, autoritățile locale anunță că gigacaloria s-a scumpit cu aproape 25%, iar furnizorul de energie deja a informat Primăria cu privire la noile tarife, potrivit gandul.ro.

Ca să nu împovăreze și mai mult populația, edilul Ion Lungu anunță că autoritățile vor suporta majorarea de preț.

Însă, cum Primăria nu are banii necesari, Ion Lungu spune că va face o sesizare în acest sens la Guvern. Adică, să plătească statul pentru scumpirea gigacaloriei.

Societatea Bioenergy, cea care furnizează agentul termic pentru Suceava, a informat deja municipalitatea că intenționează să majoreze prețul gigacaloriei, în baza avizelor favorabile obținute de la ANRE și ANRSC.

În urma actualizării costurilor de producție, prețul gigacaloriei va crește la 244,75 lei, începând cu data de 27 octombrie.

Primarul Ion Lungu dă asigurări că populația nu va avea de suferit din cauza majorării costului gigacaloriei. Diferența de preț va fi suportată de municipalitate, dar prin subvenția acordată de stat pentru căldura și apa caldă consumată de cei racordați la sistemul centralizat. 

"În aceste condiții, trebuie să plătim în plus de la bugetul local suma de 6,8 milioane de lei, bani pe care sperăm să-i primim de la Guvern. 

Noi am solicitat suma de 20 de milioane de lei, din care 10 milioane de lei până la finele anului și 10 milioane de lei pe primele trei luni din anul 2023", spune Ion Lungu, primarul orașului Suceava.
 

×
Subiecte în articol: gigacalorie scumpire
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close