Antena 3 CNN Economic Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post

Peştele lipseşte în acest an de pe mesele multor români. Preţul pe kilogram a crescut cu 30% faţă de anul trecut.

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o masă cu peşte, în post
Sursa foto: Gettyimages | GMVozd
de Cristina Ştefan    |    Ioana Mircea    |    24 Mar 2023   •   10:37

Ţara noastră este codaşă în Uniunea Europeană la consumul de peşte, deşi acesta este unul dintre cele mai sănătoase şi hrănitoare alimente.

Mai mulți români preferă să cumpere pește congelat pentru că prețurile sunt mai mici la acesta. Totodată, unii pensionarii susțin că sunt nevoiți să taie alte produse de pe lista de cumpărături pentru a-și putea cumpăra pește pentru mâine, când este prima dezlegare la pește din acest post.

Prețurile au crescut cu aproape 30% față de anul trecut, astfel că pentru un kilogram de păstrăv putem să plătim aproximativ 36 de lei, iar pentru un kilogram de doradă putem să plătim chiar și 49 de lei.

Citește și: "Urzici dacice" și "urzici ortodocse", vândute de români în piețe, virale pe internet. Cât costă un kilogram

Țara noastră se află la coada Europei în ceea ce privește consumul de pește în principal din cauza prețului acestuia. Astfel că, potrivit statisticilor, un român consumă în medie pe an 7 kilograme de pește, în timp ce media Uniunii Europene este de peste 22 de kilograme de consum de pește pe cap de locuitor.

×
Subiecte în articol: peste
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close