Antena 3 CNN Economic Noi produse alimentare cu prețuri plafonate. Guvernul a extins lista şi a prelungit măsura cu trei luni

Noi produse alimentare cu prețuri plafonate. Guvernul a extins lista şi a prelungit măsura cu trei luni

Guvernul a decis vineri prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial. Actul normativ prevede și extinderea listei cu produse agricole și alimentare.

Noi produse alimentare cu prețuri plafonate. Guvernul a extins lista şi a prelungit măsura cu trei luni
Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale/ Facebook
de Silvia Preda    |    27 Oct 2023   •   16:30

Carnea tocată, usturoiul, orezul, bulionul de roșii, cozonacul, margarina, drojdia, smântâna și perele au fost adăugate de Guvern pe lista produselor alimentare pentru care adaosul comercial este limitat.

Guvernul a decis vineri prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial, "având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilitățile în locuințe și gospodării cresc și, ținând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum crește, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderență achiziția de alimente", scrie Mediafax.

Actul normativ prevede și extinderea listei cu produse agricole și alimentare cu următoarele produse: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roșii, cozonac, margarină, drojdie, smântână și pere.

O altă măsură nou introdusă în actul normativ vizează produsele agricole și alimentare care intră pe teritoriul României și nu sunt introduse în procesul de procesare/abatorizare.

Citeşte şi: Creşterea TVA de la 5% la 9% la produsele tradiționale îi îngenunchează pe producătorii români

"În cazul acestora cota de adaos comercial va fi de maxim 5% față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte prevăzute de Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.826 din 22 decembrie 2003 pentru aprobarea Precizărilor privind unele măsuri referitoare la organizarea și conducerea contabilității de gestiune.

Aceste produse sunt: ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui, carne de vită, pentru cantități de produs ambalat mai mari de 5 kg, respectiv 5 l", a transmis Ministerul Agriculturii.

×
Subiecte în articol: produse alimentare plafonate preturi
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close