Antena 3 CNN Economic Proiect depus în Parlament: Toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor la utilități

Proiect depus în Parlament: Toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor la utilități

Un nou proiect în criza prețurilor la energie: toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități. Proiectul de lege a fost depus la Parlament de USR.

de Mia Lungu    |    15 Sep 2022   •   16:16

Deputații USR Cristina Prună și Claudiu Năsui au depus în Parlament două proiecte de lege care sprijină populația și industria românească privind vouchere de 1.000 de lei pentru plata facturilor la energie și gaze și 5.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Primul proiect de lege conține un set de soluții pentru reducerea facturilor la energie și gaze, printre care reducerea TVA-ul la energie și gaze de la 19% la 5%, eliminarea accizei, certificatelor verzi și contribuției de cogenerare din factură și vouchere pentru fiecare gospodărie.

Al doilea proiect vizează reducerea treptată a impozitării muncii, până la zero taxe. În condițiile majorării accelerate a prețurilor bunurilor și serviciilor cumpărate de populație, reducerea impozitării este singura măsură reală de protejare a muncitorilor cu salarii mici în fața acestei crize.

În același timp, proiectul prevede ca toți românii să primească un voucher de 1.000 de lei pentru plata facturilor de utilități. Acest voucher care are o sumă fixă va ajuta și la reducerea risipei, pentru că oamenii vor vedea direct în factură cât le-a mai rămas din ajutor.

De asemenea, USR își dorește să încurajeze românii să își producă propria energie, oferindu-le alternativa unui voucher de 5.000 de lei în vederea instalării de panouri fotovoltaice, potrivit economedia.ro.

×
Subiecte în articol: facturi utilitati parlament voucher
Parteneri
Data până la care românii vor avea facturi mai mici la energie şi gaze
x close