Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Grevă pe aeroporturile din Marea Britanie. A fost adusă armata

Grevă pe aeroporturile din Marea Britanie. A fost adusă armata

Șase dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Marea Britanie sunt afectate masiv de greva polițiștilor de frontieră. Lucrătorii de la pașapoarte au fost înlocuiți de militari.

Grevă pe aeroporturile din Marea Britanie. A fost adusă armata
Sursa foto: Gettyimages | Brandon Bell / Staff
de Mircea Maer    |    Ioana Mircea    |    26 Dec 2022   •   18:48

Greva de pe șase aeroporturi din Marea Britanie continuă până pe 31 decembrie, însă până acum nu sunt mari probleme, afirmă pasagerii.

În jur de 1000 de militari sunt aduși să suplinească numărul polițiștilor de frontieră, care sunt în grevă. Principala problemă este că aceștia nu pot aresta pe cineva, nu pot reține pe cineva, în cazul în care la frontieră se prezintă vreun suspect sau vreo persoană dată în urmărire.

Grevele continuă și în sectorul feroviar.

Astăzi, trenurile ar fi trebuit să circule în program de sărbătoare, însă nu se circulă deloc pe calea ferată, iar cei care vor să facă cumpărături, pentru că azi este o zi cu foarte mare reduceri la magazinele din întreaga Marea Britanie, vor trebui să apeleze ori la mașinile personale, ori la puținele autobuze care încă mai circulă.

Grevele ar putea să se prelungească până în luna mai, dacă guvernul nu mărește salariile bugetarilor, însă acesta susține că nu poate oferi creșterile salariale cerute.

×
Subiecte în articol: greva aeroport Marea Britanie
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close