Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Cum scapă România de milioane de doze de vaccin expirate. Scandal în Europa pe negocierile secrete cu producătorii

Cum scapă România de milioane de doze de vaccin expirate. Scandal în Europa pe negocierile secrete cu producătorii

Guvernul României încearcă să scape de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 expirate, prin donarea lor către alte țări.

Cum scapă România de milioane de doze de vaccin expirate. Scandal în Europa pe negocierile secrete cu producătorii
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    08 Oct 2021   •   22:36

România donează pe bandă rulantă doze de vaccin anti-COVID-19.

Astăzi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că România va dona Bangladeshului 200.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Alte 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca au fost donate Republicii Moldova zilele trecute, iar 436.000 de doze de vaccin Pfizer au fost vândute Coreei de Sud.

Până acum, România a trimis către alte state 3,3 milioane de doze, dintre care 1,1 milioane au fost vândute către Danemarca, la finalul lunii iunie.

În rest, donațiile au vizat țări precum Vietnam (300.000 de doze de vaccin AstraZeneca), Coreea de Sud, Serbia sau Republica Moldova.

Documente de la Ministerul Sănătății și Comitetul Național pentru Vaccinare atestă faptul că acestea au fost semnate cu o zi înainte ca o cantitate mare de doze de vaccin să expire. Mai exact, documentele au fost semnate pe data de 29 septembrie, în timp ce dozele de vaccin expirau pe data de 30 septembrie.

Pe ultima sută de metri, CNCAV a trimis regulamentul pentru salvarea acestor doze, după ce Uniunea Europeană a decis că poate fi extinsă valabilitatea dozelor cu trei luni.

Potrivit acestui document, aflăm situația pe care trebuie să o salveze Florin Cîțu prin astfel de gesturi, aceea de a scăpa de doze.

Numărul dozelor de care Cîțu trebuia să scape a fost dezvăluit de Valeriu Gheorghiță: 130.000 de doze de vaccin.

În total, alte 999.220 de doze, cu termen de valabilitate 31 octombrie, au primit o extindere de trei luni. 

×
Subiecte în articol: doze de vaccin expirate

În Gura Presei cu Mircea Badea | Luni-Joi, 24:00, Duminică, 23:00

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close