Antena 3 Emisiuni Exces de putere Gabriela Firea: „Încercăm să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia”

Gabriela Firea: „Încercăm să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia”

de S.T.    |    20 Mar 2020   •   22:12
Gabriela Firea: „Încercăm să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia”
Sursa foto: Gabriela Firea/ Facebook

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat vineri seară, la Antena 3, că pacienții care au două patologii nu se vor duce la orice spital din București.

„Încercăm să nu repetăm o greșeală fatală pe care a făcut-o Italia. Țin legătura permanent cu Ministerul Sănătății, astfel încât bolnavii de COVID - 19 să nu fie duși în spitalele generaliste pentru a nu amesteca aceste tipologii de boli.

Sub îndrumarea profesorului Streinu-Cercel, Spitalul Colentina devine spital-suport al Institutului Matei Balș.

Pacienții care au două patologii nu se vor duce la orice spital din București ci vor merge la Spitalul Colentina pentru a fi tratați de o echipă mixtă.

În acest moment este un efort pentru a dota Spitalul Colentina și pentru a-i proteja pe medicii care sunt în fiecare zi pregătiți și trebuie să facă față acestei noi situații pentru cariera lor”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Primăria Capitalei a achiziţionat trei aparate PCR, care depistează noul coronavirus.

„Am reușit să achiziționăm încă trei noi aparate care au o viteză foarte mare de testare.

De la șase-opt ore cât testează aparatele veche existente până acum în țara noastră aceste PCR testează în trei ore și cu o precizie foarte mare pentru că sunt de înaltă tehnologie.

Săptămâna viitoare sperăm să achiziționăm și pe cel de-al patrulea.

Două aparate merg la Institutul Matei Balș, unul la Victor Babeș și unul la Spitalul Colentina”, a mai spus Gabriela Firea, vineri, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a apelat la ambasadele altor state, pentru a sprijini spitalele din Capitală.

Aflați mai multe informații urmărind materialul video de mai jos!

Gabriela Firea: Am cerut capitalelor europene să ne sprijine

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close