Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alina Mungiu Pippidi, despre certificatul verde la muncă: "Cine nu se vaccinează azi va fi şi șomer peste un an. Fără el, coaliţia e Kartel"

Alina Mungiu Pippidi, despre certificatul verde la muncă: "Cine nu se vaccinează azi va fi şi șomer peste un an. Fără el, coaliţia e Kartel"

Alina Mungiu Pippidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a comentat măsura impunerii certificatului verde la muncă. În opinia sa, lipsa acestui document ar transforma coaliția într-un Kartel.

Alina Mungiu Pippidi, despre certificatul verde la muncă: "Cine nu se vaccinează azi va fi şi șomer peste un an. Fără el, coaliţia e Kartel"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Noi 2021   •   20:06

Florin Cîțu a cerut în ședința PNL oprirea dezbaterilor pentru proiectul de lege cu certificatul verde, la Cameră, în comisii, pentru că prevederea prin care statul plătește testarea angajaților de la stat este discriminatorie faţă de angajații de la privat care trebuie sa plătească testarea.

Analizând acest demers, Alina Mungiu Pippidi, profesor științe politice şi preşedintele Societății Academice Române, a apreciat că "fără certificat verde, coaliţia e Kartel".

„Statul Paralel a mers cam deficitar de când cu pandemia, deşi a avut puteri legale sporite şi poziţii date direct militarilor văd un risc foarte mare că nici cu marea lor majoritate politică nu vor face nimic decât un tipic Kartel care împarte influenţa între băieții cu grad, şi joburile şi contractele între familii şi clientele. (...) 

Ca atare avem un prim rateu major – epidemia riscă să mai dureze ani de zile dacă viteza cu care se vaccinează întârziații prima dată e mult sub viteza cu care se vaccinează cei educați a treia oară. Cine nu se vaccinează azi va fi şi șomer peste un an, pentru că prelungește epidemia, cu consecințe economice serioase. (...)

Pe moment dacă nu putem prevedea un sfârșit al pandemiei țara e terminată. Nu avem decât șase luni în care imunitatea e mai acoperitoare, și trebuie să aliniem toată populația pe aceste șase luni ca să oprim circuitul contaminării. Ne trebuie deci un certificat verde puternic, și pentru privat, și pentru public, fără nici un fel de scuze sau excepții, și poliția să confiște tratamentele vândute pe Internet sau în piețe imediat.

Trebuie să vedem niște beneficii din cartelizarea voastră, sau nu avem ce face cu ea", spune Alina Mungiu Pippidi potrivit romaniacurata.ro

×
Subiecte în articol: Alina Mungiu Pipidi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close