Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Daniel Ionaşcu: "Este discriminatoriu! Această joacă de-a certificatul pune România în discordie"

Daniel Ionaşcu: "Este discriminatoriu! Această joacă de-a certificatul pune România în discordie"

Daniel Ionaşcu, preşedinte executiv PPUSL, a comentat decizia guvernanților referitoare la certificatul verde. Mai mult, avocatul a dezvăluit ce resurse ar putea folosi decidenţii pentru a pregăti valul 5 pandemic, dar şi ce opțiuni ar avea pentru a elimina discriminarea în rândul cetăţenilor.

Daniel Ionaşcu: "Este discriminatoriu! Această joacă de-a certificatul pune România în discordie"
Sursa foto: ppusl.ro
de Claudia Popovici    |    23 Dec 2021   •   21:00

„Românii au răspuns la unison că nu vor acest certificat care este în mod categoric o discriminare, şi este. Iar pe de altă parte acest certificat verde nu rezolvă problemele, mai tare le adâncește. Sunt încă odată doritor să aduc în atenție un lucru. Am iniţiat cu ceva timp în urmă acea iniţiativă cetățenească pentru o lege a testării gratuite şi libere.

Am militat ca testarea să facă parte din ceea ce înseamnă certificatul verde dacă totuși el va exista alături de vaccinare şi alături de trecerea prin boală. Domnul Rafila văd că merge pe aceeași idee şi este foarte bine.

„Această joacă de-a certificatul generează o discordie permanentă"

Această joacă de-a certificatul de la o vreme încoace în mod evident nu-şi pune o problemă că românii sunt tot timpul într-o discordie permanentă, oare pandemia va înceta.

Oare nu cumva atunci când va veni valul 5 autorităţile vor trebui să spună decisiv cum să procedăm, ce să facem, ce medicamente să luăm. Nu cumva nu vor mai fi ascultate? Pentru că se joacă, ca în povestea aceea ca Petrică şi Lupul. Tot vorbești, tot vorbești până când nu te mai crede nimeni.

Daniel Ionaşcu, despre pregătirea valului 5 pandemic

Şi atunci ce trebuie făcut? Trebuie puse teste la adăpost pentru ceea ce însemnă viitorul val 5 al pandemiei, viitoarea stare de pericol. Pe de altă parte trebuie medicamentele necesare să fie în stoc şi trebuie să existe posibilitatea ca oamenii să ajungă la medicii de familie să nu ajungă în stadii critice. Această posibilitate există şi acel val poate fi pregătit bine.

Nu cred că certificatul verde şi disputa cu el în permanență este o soluţie o soluţie pentru pandemie. Cred foarte serios că fiind un specialist la ministerul Sănătăţii avem nevoie de specialişti care să rezolve problema valului 5 pandemic nu de situaţii care de la Vlădică până la Opincă ştim cu toții că este discriminatoriu.

Este un regulament al Uniunii Europene care spune limpede că certificatul nu poate face discordie între nevaccinaţi şi vaccinaţi. Mai mult decât atât nici cel vaccinat nu primește un drept şi nici cel vaccinat nu primește o obligație prin certificatul verde. Aşa spune regulamentul Uniunii Europene. Aşadar nou putem să înţelegem şi să ne ocupăm de ceea ce trebuie", întreabă Daniel Ionaşcu, preşedinte executiv PPUSL, la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu certificatul verde
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close