Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Două persoane au fost atacate de un urs în Suceava. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure

Două persoane au fost atacate de un urs în Suceava. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure

Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs pe raza localității Panaci din Suceava. Unul dintre cei doi s-a speriat şi a fugit în pădure, în timp ce celălalt a rămas la faţa locului fiind transportat de un cioban la ambulanță. Salvatorii au organizat o acţiune de căutare.

Două persoane au fost atacate de un urs în Suceava. Una a ajuns la spital cu rani grave, iar cealaltă este căutată de salvamontişti în pădure
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    23 Iul 2021   •   20:56

Cel care a dat alarma a fost un cioban aflat în zonă. El l-a preluat pe bărbatul care a rămas în zona în care a fost atacat de urs şi l-a transportat cu o maşină până la ambulanța.

La faţa locului autorităţile au intervenit cu două mașini şi şase salvatori montani. Potrivit șef Salvamont Suceava, unul din bărbaţi a fost preluat de ambulanță cu răni la faţă şi pe corp şi se deplasează spre o unitate medicală din Vatra Dornei.

Pentru găsirea celuilalt bărbat, rănit şi el de urs şi care a fugit în pădure imediat după atac, s-au constituit echipe mixte de salvamontiști, vânători şi jandarmi. Din păcate, zona nu are semnal GSM, iar echipele țin legătura prin stațiile radio.

Din primele informaţii, ursul luase o vacă de la stână şi cei doi ciobani au mers să o caute. Pe drum s-au întâlnit cu ursul care i-a atacat.

 

 

×
Subiecte în articol: atac urs barbati Suceava
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close