Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Primele imagini cu Donald Trump la Parchetul din Manhattan. El urmează să fie prezentat instanţei

Primele imagini cu Donald Trump la Parchetul din Manhattan. El urmează să fie prezentat instanţei

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a prezentat, marţi după-amiază, la Parchetul din Manhattan, în New York, şi urmează să fie identificat formal înainte de a i se prezenta acuzaţiile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   20:39

Fostul președinte al SUA Donald Trump a sosit la sediul procuraturii din Manhattan.

Donald Trump a salutat jurnaliştii şi simpatizanții adunați la intrarea în sediul Biroului procurorului din Manhattan şi a intrat în clădire, conform cotidianului The New York Post.

Fostul preşedinte american Donald Trump se va afla în custodia poliţiei până în momentul finalizării procedurilor de identificare şi de prezentare a acuzațiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Donald Trump este însoţit de agenţi ai Serviciului de protecţie Secret Service şi de avocaţi. Fostul preşedinte al SUA va fi identificat formal de anchetatori, inclusiv prin prelevarea amprentelor. Ulterior, va fi condus în sala de judecată, aflată în aceeaşi clădire, şi îi vor fi prezentate oficial acuzaţiile.

Nu se așteaptă ca Donald Trump să fie încătușat după arestarea sa, deoarece va rămâne sub protecție constantă a forțelor de ordine, notează CNN

"Pare atât de ireal, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că acest lucru se întâmplă în America. Să facem America Măreaţă din Nou!", a transmis Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma Truth Social cu puţin timp înainte de prezentarea la sediul Parchetului din Manhattan.

Donald Trump şi-a angajat un nou avocat

Donald Trump şi-a angajat un nou avocat, pe Todd Blanche, care va conduce echipa sa de apărare juridică. În echipă rămân şi avocaţii Joe Tacopina şi Susan Necheles, au declarat luni surse citate de CNN.

Donald Trump a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plăţi ilegale făcute în campania electorală din 2016. Unul dintre avocaţii lui Donald Trump a anunţat că a fost înştiinţat despre decizia de inculpare luată de juriul unei instanţe judiciare din Manhattan la cererea procurorului Alvin Bragg. Acuzaţiile nu au fost făcute publice, dar, conform unor surse, vizează presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi ilegale efectuate în campania electorală din 2016 către o femeie care pretindea că a avut o relaţie cu Donald Trump.

Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a lansat o anchetă privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu peste zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024. Trump a catalogat drept "vânătoare de vrăjitoare" decizia inculpării sale, afirmând că obiectivul este "distrugerea mişcării politice «Să Facem America Măreaţă din Nou".

"Politicienii democraţi au minţit, au înşelat şi au furat, cu obsesia capturării lui Trump, iar acum au realizat imposibilul - inculparea unui om total nevinovat printr-o acţiune care este o interferenţă flagrantă în alegeri". Procurorul Alvin Bragg "face treaba murdară a lui Biden, ignorând crimele, jafurile şi atacurile armate pe care ar trebui să se concentreze", a acuzat Donald Trump.

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close