Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Şase civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson, în timpul discursului lui Vladimir Putin | Harta teritoriilor din Ucraina cucerite de Rusia, la un an de la debutul invaziei

Şase civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson, în timpul discursului lui Vladimir Putin | Harta teritoriilor din Ucraina cucerite de Rusia, la un an de la debutul invaziei

Comandamentul militar din sudul Ucrainei a anunțat că orașul Herson a fost bombardat chiar în timpul discursului de 2 ore a liderului de la Kremlin. 6 civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți. Iată cum arată evoluțiile de pe front.

de Claudia Popovici    |    21 Feb 2023   •   20:12

Vladimir Putin a susţinut astăzi cel mai important discurs de la atacul pe care l-a dezlanțuit asupra Ucrainei, în urmă cu aproape un an.

Vladimir Putin a vorbit în acest discurs despre situaţia actuală din Rusia, şi anume despre ofensiva rusă în Ucraina, dar şi despre situaţia economică a țării sale. 

De asemenea, el a prezentat analiza sa asupra situației internaționale și a expus viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancțiuni radicale.

6 civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson

6 civili au fost uciși, iar alți 12 au fost răniți la Herson, în urma unui atac lansat de trupele ruse, exact în timp ce președintele Vladimir Putin își susținea discursul în care a acuza Occidentul că este cel care a pornit conflictul din Ucraina. Iată cum arată evoluțiile de pe front.

Ieri 3 persoane au fost ucise, iar alte 5 rănite în urma atacurilor lansate de ruși în regiunea Doneţk, în timp ce 2 oameni au fost uciși în Herson. Armata rusă își continuă ofensiva în 5 direcții din estul Ucrainei.

O nouă analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, realizată de The Guardian, arată că, după ce a pus stăpânire pe o suprafață de 132 de kilometri pătrați de pământ ucrainean, Rusia a pierdut de atunci o cincime din această suprafață.

În prezent, Rusia controlează 40.000 mile de pătrate de teren ucrainean în întregime în sud și est. Aceasta reprezintă 17 % din Ucraina, o țară de 230.000 de mile pătrate, adică de 2 ori mai mare decât Italia.

Citeşte şi: Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei

Analiza arată că Rusia controlează în continuare majoritatea terenurilor din fiecare dintre cele 4 regiuni pe care a încercat să le anexeze ilegal anul trecut Lugansk, Herson, Zaporojie și Doneţk. Cu toate acestea, de la anexarea de la 30 septembrie forțele rusești au pierdut terenuri în toate aceste regiuni, cu excepția Zaporojie.

Acest lucru este clar, mai ales în Herson, unde Rusia controla 93 % din teren în iunie dar acum deține 73 %.

Tendința s-a inversat ușor în Doneţk în ultimele 2 luni după ce controla 51.5% la jumătatea lunii decembrie Rusia presează mai mult în această zonă estică și controlează acum 54 % din terenuri.

Citeşte şi: Joe Biden, mesaj puternic de la Varșovia: "Mândru să fiu alături de Maia Sandu și de poporul din Republica Moldova! Putin va trebui să-și tempereze pofta de noi teritorii!"

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Herson bombardamente
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close