Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Geoană: "Continuăm să susținem Ucraina, dar NATO rămâne în mod ferm în afara acestui conflict"

Mircea Geoană: "Continuăm să susținem Ucraina, dar NATO rămâne în mod ferm în afara acestui conflict"

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, a declarat marţi, la Antena 3, că războiul din Ucraina este unul de durată, iar NATO va continua să sprijine forţele ucrainene.

Mircea Geoană: "Continuăm să susținem Ucraina, dar NATO rămâne în mod ferm în afara acestui conflict"
Sursa foto: Twitter/Mircea Geoană
de Silvia Preda    |    26 Apr 2022   •   20:44

Mircea Geoană declară că a constatat o schimbare a modului în care conducerea militară a operațiunii ruseşti se comportă. Potrivit lui, față de prima etapă a asaltului împotriva Kievului se observă atacuri de artilerie mai susținute şi o pregătire mai aproape de doctrina militară a Federației Ruse. "Se observă în egală măsură și o opoziție extrem de performantă din partea forțelor  ucrainene", a mai spus el.

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice a precizat că NATO va continua să sprijine Ucraina.

"Vedem cum putem să îi ajutăm și mai bine și mai adecvat acestei perioade din acest război sângeros", a spus Mircea Geoană, la "În Faţa Naţiunii".

Mircea Geoană: "Războiul va continua, este un război de durată"

"Continuăm să fim extrem de interesați de evoluția din acest război și să susținem Ucraina în continuare", a precizat Geoană.

"NATO nu este în război. NATO și țările din NATO ajută Ucraina pentru că este normal să ajutăm un partener supus unei invazii din partea unui alt stat(...). Continuăm să susținem Ucraina, dar NATO rămâne în mod ferm în afara acestui conflict", a mai spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice.

Riscurile la adresa securităţii României sunt minime

"NATO investeşte în România cum nu a făcut-o niciodată", a explicat reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană NATO Război Ucraina
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close