Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Raed Arafat, apel după decizia CCR privind masca de protecţie: "Măsura nu se aplică la spaţiile închise. Trebuie să fim atenţi"

Raed Arafat, apel după decizia CCR privind masca de protecţie: "Măsura nu se aplică la spaţiile închise. Trebuie să fim atenţi"

Raed Arafat a comentat decizia CCR potrivit căreia obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională. Șeful DSU face apel la răbdare dar şi la responsabilitate, mai ales că situaţia în România este pe un trend de scădere.

Raed Arafat, apel după decizia CCR privind masca de protecţie: "Măsura nu se aplică la spaţiile închise. Trebuie să fim atenţi"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2022   •   19:42

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit, marți, că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională. Sesizarea a fost făcută de un student.

Practic, este vorba despre legislația potrivit căreia pe durata stării de alertă s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, prin ordinul comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne.

Întrebat despre aceasta decizie Raed Arafat a spus:

„Decizia privește procedura prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă din care lipsește, înțeleg, avizul Consiliului Legislativ, care este aviz consultativ, dar obligatoriu.

Este clar că este o problemă procedurală. Până se publică măsurile rămân valabile.

După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanței.

Măsurile se vor aplica daca este nevoie, dar în spaţiul închis ele rămân valabile. Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toții izolați...

Suntem pe trend de scădere şi trebuie să fim atenți să nu stricăm momentul ăsta şi începem din nou să creștem. Mai avem puţin timp şi vom trece la măsurile de relaxare aplicate şi în alte ţări", a explicat Raed Arafat în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

Citiți şi: Raed Arafat, despre cât de pregătită este România pentru o criză umanitară la graniţă: "Avem această obligaţie" 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat CCR mască de protecție
Cele mai noi știri
Parteneri
x close