Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Raed Arafat, despre cât de pregătită este România pentru o criză umanitară la graniţă: "Avem această obligaţie"

Raed Arafat, despre cât de pregătită este România pentru o criză umanitară la graniţă: "Avem această obligaţie"

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat cât de pregătită este România pentru o criză umanitară la graniță în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

Raed Arafat, despre cât de pregătită este România pentru o criză umanitară la graniţă: "Avem această obligaţie"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Feb 2022   •   19:21

„Faptul că pregătim ceva nu însemnă panică pentru populație şi să nu creadă lumea că noi ştim sigur că se va întâmpla ceva.

Noi acționam aşa cum acționează şi restul țarilor şi sperăm ca partea diplomatică va rezolva problema, în sensul în care să detensioneze această situaţie, să nu se ajungă întradevăr la un conflict.

Dar noi avem obligația să ne pregătim. Deci da, avem primă linie de tabere temporare care poate fi instalată foarte rapid.

Acestea au fost achiziționate din timp în ideea dacă la un moment dat vom avea un număr de sinitraţi care puteau să fie de la inundați sau de la altceva.

Nu ne gândeam la acest scenariu. Dar pregătirea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost în decurs de câţiva ani.

Fiecare județ are o tabără în dotare şi este gândită pentru 200 de oameni la care se atașează o cantină.

Sunt şi corturi pentru familii şi care urmează să fie instalate la nevoie. Altfel, să fie instalate din timp , nu intră în discuție", a spus Raed Arafat, şeful DSU, în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

 

 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat DSU Ucraina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close