Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Tipul de misiune executat de drona doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Explicaţiile armatei SUA

Tipul de misiune executat de drona doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Explicaţiile armatei SUA

Informații de ultimă oră despre incidentul extrem de grav din bazinul Mării Negre. Avioane de luptă ale Rusiei au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper. Ce tip de misiune desfășoară aceste drone.

Tipul de misiune executat de drona doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Explicaţiile armatei SUA
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN | Wikipedia
de Claudia Popovici    |    14 Mar 2023   •   20:49

După coliziunea cu un avion Su-27, drona militară americană a suferit avarii şi a fost prăbuşită intenţionat de Forţele Aeriene americane, a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

Un alt oficial american a declarat pentru postul de televiziune BBC News că două avioane de vânătoare au încercat să intercepteze drona americană şi au efectuat "manevre neprofesioniste" care au cauzat prăbuşirea aparatului de zbor fără pilot.

Foarte probabil în momentul de față se desfășoară o operațiune aliată o operațiune NATO de recuperare a acestei drone.

Dronele pleacă dintr-o bază NATO de undeva din sudul Europei, fie din Italia, fie din Grecia, traversează Peninsula Balcanică și merg în apele internaționale și în spațiul aerian al Mării Negre, supraveghind, executând zeci de zboruri asupra unor zone presupuse a fi arii de desfășurare militară ale Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. 

În momentul în care o astfel de dronă MQ-9 Reaper, decolată de la o bază NATO, se îndreaptă spre centrul Mării Negre, ea supraveghează mișcările navelor, mișcările submarinelor, mișcările avioanelor Rusiei în Marea Neagră, atât cele care sunt amplasate la Sevastopol, unde este cartierul general al flotei ruse la Marea Neagră, cât și în zona Novorossiisk, în zona estică a Mării Negre, acolo unde s-au retras o parte din navele Rusiei de teama rachetelor.

 

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã drona Armata rusa armata SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close