Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Turismul extrem, noua obsesie a miliardarilor planetei. Este un trend în plină expansiune

Turismul extrem, noua obsesie a miliardarilor planetei. Este un trend în plină expansiune

Tragedia petrecută pe submersibilul Titan evidențiază un trend în expansiune: turismul extrem pentru cei mai bogați oameni în unele dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ.

Turismul extrem, noua obsesie a miliardarilor planetei. Este un trend în plină expansiune
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   21:09

250.000 de dolari: atât a costat biletul pentru aventura în adâncurile Oceanului Atlantic. De fapt, acesta a fost prețul biletului către moarte pentru pasagerii aflați pe submersibilul Titan.

Turismul extrem pentru unii dintre cei mai bogați oameni din lume, miliardari dispuși să plătească sume exorbitante pentru experiențe unice, este o nișă în creștere, relatează publicația Wired. Așa au apărut tot mai multe companii care să faciliteze aceste aventuri periculoase pentru cei bogați.

OceanGate, care făcea excursii la locul în care se află epava Titanicului, pentru 250.000 de dolari de persoană, este doar una dintre aceste companii.

Un alpinist profesionist din Seattle, Garrett Madison, oferă prin compania sa, Madison Mountaineering, expediții personalizate către vârfuri mai puțin cunoscute din Himalaya. El spune că rata medie de deces pe Everest este de 1% - o cifră mai mare decât aceea înregistrată în rândul militarilor americani implicați în conflicte recente.

După pandemie, acesta a observat că unii miliardari au început să rezerve expediții întregi.

Oferte de lux în nișa turismului extrem

Compania White Desert Antarctica oferă cazare premium lângă Polul Sud pentru 15.000 dolari pe noapte, în căbănuțe mobilate opulent, unde turiștii au la dispoziție și bucătari privați.

Miliardarul britanic Hamish Harding, care a murit pe submersibilul Titan, a făcut și el această călătorie în Antarctica.

Grace Lordan, profesor în Științe comportamentale la London School of Economics, spune că aceste expediții periculoase au înlocuit articolele de lux pentru miliardarii lumii care caută senzații tari.

Mulți miliardari au acumulat averea prin tranzacții digitale, astfel că aceste expediții de explorare – escaladarea unui munte sau traversarea oceanului – reprezintă pentru ei o modalitate de a-și testa limitele fizice în fața unui pericol de moarte.

×
Subiecte în articol: turism turism extrem miliardari
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close